Home

Resepi Ayam Goreng Bestari Enak 4 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Ayam Goreng Bestari di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ayam Goreng Bestari yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Ayam Goreng Bestari - velavinkabakery.com

4 Ingredients of Resepi Ayam Goreng Bestari

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ayam Goreng Bestari ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 5 - ketul ayam yang dipotong kecil.
  2. Sedia - Tepung ayam goreng (Bestari).
  3. Sedia 1 cawan - air.
  4. Sedia - minyak masak.

2 Cara Membuat Ayam Goreng Bestari

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ayam Goreng Bestari pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Masukan ayam yang siap dipotong kecil dan masukan tepung ayam goreng. Campurkan sedikit air sehingga sebati..
  2. Panaskan minyak dengan suhu sederhana. Setalah minyak sudah panas masukan ayam dan goreng selama 10 minit atau 15 minit mengikut saiz ayam. Siap.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ayam Goreng Bestari ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!