Home

Resepi Butter bread pudding Enak 12 Bahan

Aneka Resepi Puding Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Butter bread pudding di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Butter bread pudding yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. An old-fashioned English bread and butter pudding that goes easy on the wallet. Day-old bread works best in this recipe. Bread and Butter Pudding is surely the ultimate transformation of leftover bread!!

Butter bread pudding - velavinkabakery.com Spread one side of each slice bread with butter. Bread and butter pudding is one of the easiest but tastiest puddings I know. It's a simple recipe for children to make, it's a great pudding for everyone to eat.

12 Ingredients of Resepi Butter bread pudding

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Butter bread pudding ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 12 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 10 keping - roti keping.
  2. Sedia 3 cawan - susu segar /cair.
  3. Sedia 3 - bji telur A.
  4. Sedia - Gula 3 sudu besar atau ikut kemanisan.
  5. Sedia 1 sudu teh - esen vanilla.
  6. Sedia - butter secukupnya untuk sapu roti.
  7. Sedia - topping mix fruit Atau kekacang.
  8. Sedia 1 tin - susu cair.
  9. Sedia 2 - sudu besar tepung kastard.
  10. Sedia 1/2 cawan - air.
  11. Sedia 3 - sudu besar gula.
  12. Sedia 1 sudu teh - esen vanilla.

You can make the simple version. The classic bread pudding is something that's sure to get stomachs growling but you can make it even more decadent with this recipe. For some, bread and butter pudding is the king of nursery desserts, for others it's the stuff of bad childhood memories. This is English BREAD Pudding!!! not Bread & Butter Pudding.

3 Step by Step Butter bread pudding

Dah ada 12 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Butter bread pudding pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Bahan sos campurkan semua bahan kacau sebati dn tapis,masak atas api perlahan sehingga pekat dan berbuih meletup2,kacau sentia elak hangus bahagian dasar.tutup api ketepikan,sejukkan untuk dihidang dgn roti..
  2. Panaskan oven, 10min, kemudian dalam bekas bersih masukkan telur, gula,susu,esen vanilla kacau sebati ketepikan.Sapu roti dengan butter atau majerin setiap keping,saya sapu depan belakang roti,dan sapu butter dalam loyang.sapu butter sampai habis semua roti,kemudian susun lapisan pertama dan tuang bancuhan tadi& tabur topping mix fruit,kalau kekacang last sekali baru tabur.ulang sampai habis ikut step dr mula.biarkan kembabg sebentar..
  3. Bakar api atas bawah suhu 200 atau ikut suhu oven masing2,bakar 40min,setelah 40 min boleh cek tgk kalau dah masak,sejukkan dan potong ikut suka saiz dan siap sedia dihidangkan bersama sos kastard..

Bread pudding is like a heavy wet fruit cake and Bread and butter pudding is a light custardy "nursery" pudding which must be eaten. Very fine bread pudding starts with very fine stale bread and a rich, creamy custard. Bread butter pudding recipe with step by step photos - a baked pudding recipe made with whole wheat bread, butter and eggless custard sauce. i have also shared steamed no-bake Recipe of. For me, Bread & Butter Pudding is the best kind of comfort food. This traditional English recipe is fragrant, soft, moist, wobbly beneath, and toasted and crunchy on top.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Butter bread pudding ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!