Home

Resepi Milo Bread Pudding Enak 4 Langkah

Aneka Resepi Puding Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Milo Bread Pudding di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Milo Bread Pudding yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Milo Bread Pudding - velavinkabakery.com

5 Ingredients of Resepi Milo Bread Pudding

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Milo Bread Pudding ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 4 cawan - susu fresh milk.
  2. Sedia 4 - biji telur.
  3. Sedia 1/2 cawan - gula.
  4. Sedia 1 1/2 cawan - serbuk Milo.
  5. Sedia 1 - buku roti apa2 jenama.

4 Cara Penyediaan Milo Bread Pudding

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Milo Bread Pudding pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Satukan semua bahan milo telur gula dan susu di dlm bekas besar dan kacau sehingga sebati.
  2. Susu roti dicarik2kan atau dipotong and disusun kedalam bekas loyang atau bekas yg bersesuaian.
  3. Tuangkan bahan yang dikacau tadi kedalam bekas roti yang telah disusun dan boleh dihias menggunakan kismis atau kurma.
  4. Panaskan oven 180 darjah atau mengikut kesesuaian oven anda dan dibakar selama 35-40 minit (bakar menggunakan teknik water bath).

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Milo Bread Pudding ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!