Home

Resepi Puding Roti Nyummy Cepat 7 Bahan

Aneka Resepi Puding Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Puding Roti Nyummy di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Puding Roti Nyummy yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Puding Roti Nyummy - velavinkabakery.com

7 Bahan - Bahan Resepi Puding Roti Nyummy

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Puding Roti Nyummy ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 7 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 kotak - Susu Cair Dutch Lady.
  2. Sedia 6 - biji Telur.
  3. Sedia 1 - Bantal Roti Gardenia jumbo.
  4. Sedia 5 - Sudu Besar Gula.
  5. Sedia Sedikit - Garam.
  6. Sedia - Kismis (Untuk Hiasan).
  7. Sedia - Essen Vanilla.

3 Cara - Cara Puding Roti Nyummy

Dah ada 7 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Puding Roti Nyummy pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Sapukan Butter Pada Roti Td (Depan Belakang) Selepas itu Potong Roti Tadi Menjadi 4 Bahagian Dan Susun Didalam Bekas Pembakar...
  2. Kemudian.. Pecahkan 6 Biji Telur Tadi Dan Masukkan Gula, Essen Vanilla, Garam Dan Pukul Tangan Hingga Kembang(GulaDahHancur).. Bila Dh Kembang Tuangkan Susu Cair Dutch Lady Fresh Tadi Kedalam Bahan Yg DiPukul.. Kacau hingga Rata.
  3. Kemudiam Ambil Bahan Yang Dicampur Tadi.. Tuang Kedalam Bekas Pembakar Yg Kita Susunkan Roti Tadi.. Laps Dh Tuang Bahan tadi.. Tekan2 Sikit Supaya Roti Tadi Terendam Dgn Bahan Tadi.. Dan Taburkan Kismis Di Atas Roti Yg Kita Rendam Tadi.. Dan Letak Sedikit Butter Diatas Roti..(Nak Bagi Rasa Lemak2 Sikit).

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Puding Roti Nyummy ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!