Home

Resepi Roti Puding Karamel Keto Cepat 4 Langkah

Aneka Resepi Puding Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Roti Puding Karamel Keto di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Roti Puding Karamel Keto yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Find this Pin and more on Roti by Nur Zarinawati Othman. Best kan boleh layan puding karamel, yang tak pakai gula lansung, rendah karbo & tak ada tepung? Ely reka resepi ini khas untuk yang nak kurangkan gula.

Roti Puding Karamel Keto - velavinkabakery.com Kalau boleh cuba elakkan makanan pedas untuk anak-anak, takut perut dia tak tahan sepanjang bulan. Krim karamel & puding roti kastad. Anda mungkin tidak asing dengan sajian makanan penutup seperti pudding.

14 Ingredients of Resepi Roti Puding Karamel Keto

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Roti Puding Karamel Keto ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 14 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Bahan Kastard.
  2. Sedia 5 g - serbuk agar-agar (1 bungkus).
  3. Sedia 11/4 - cwn heavy whipping cream.
  4. Sedia 1/4 - cwn butter (dicairkan).
  5. Sedia 1 - cwn air.
  6. Sedia 4 - biji telur ayam saiz sederhana.
  7. Sedia 1 - sdt esen vanilla.
  8. Sedia 1/4 - cwn erythritol.
  9. Sedia 1/2 - sdt stevia.
  10. Sedia - Bahan Lapis Atas.
  11. Sedia 6 - sdm butter bergaram.
  12. Sedia 1 - cwn heavy cream.
  13. Sedia 1/4 - cwn Erythritol.
  14. Sedia 1/4 - sdt Stevia (opsyen).

Seperti pada resep pudding kali ini. Puding roti caramel akan dapat anda buat dirumah dengan mudah dan special. Karamelli Puding, pudingle karameli buluşturarak şahane bir lezzet yakalamak isteyenler için enfes bir sütlü tatlı çeşididir. Mükemmel lezzetinin yanı sıra oldukça da hafif olması ile ünlü olan karamelli puding tarifimizi sizlerde gönül rahatlığı ile sevdiklerinize ikram etmekten mutluluk duyacaksınız.

4 Cara Memasak Roti Puding Karamel Keto

Dah ada 14 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Roti Puding Karamel Keto pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Blander semua bahan kastard..
  2. Tuang dalam loyang dan kukus. Tips: Bungkus penutup periuk dengan kain untuk elak air menitik ke dalam kastard. Kukus setengah jam atau sehingga kastard pejal. Angkat dan sejukkan.
  3. Siapkan bahan topping. Masak butter dengan erythritol sehingga berbuih mendidih dan berwarna kekuningan/perang. Masukkan heavy whipping cream dan gaul lagi. Kecilkan api dan gaul sehingga topping likat. Angkat dan masukkan stevia. Tuang atas bahan kastard sejuk. Masukkan semula dalam peti ais..
  4. Hidangkan dalam keadaan sejuk..

SEKALI sekala membuat Puding Roti Karamel sebagai pencuci mulut apa salahnya kan. Kebiasaannya ramai peniaga menjual puding popular ini di bazar Ramadan, jadi apa kata kali ini kita buat sendiri melalui resipi yang dikongsi oleh Leeza Lara. Puding Roti Karamel by Sari Kitchen. Jom cuba vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv Visit Our Channel For More. Puding Karamel kukus ini gampang buatnyaa, bahannya sedikit, gampang dicari dan ngga ribet, tapi rasanya menurutku enakkk.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Roti Puding Karamel Keto ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!