Home

Resepi Puding roti sos kastard Sedap 12 Bahan

Aneka Resepi Puding Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Puding roti sos kastard di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Puding roti sos kastard yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Potong puding roti bakar yang dah sejuk , hidangkan bersama sos kastard ini. Kalau anda tak nak guna coklat chip pun boleh, gunakan kismis sebagai ganti atau buahan-buahan. Puding roti merupakan hidangan pencuci mulut yang popular di kebanyakan negara, termasuk di England, Perancis, Belgium, Puerto Rico, Mexico, Argentina, Louisiana Creole dan selatan Amerika Syarikat.

Puding roti sos kastard - velavinkabakery.com Nak bakar boleh, kak kukus pun boleh. Kalau takde oven, bole la guna pengukus. Cara mudah untuk buat Puding Roti Sos Kastard yang sedap, ringkas dan hanya guna roti sandwich biasa.

12 Bahan - Bahan Resepi Puding roti sos kastard

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Puding roti sos kastard ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 12 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 10 keping - roti.
  2. Sedia 3 - cwn susu segar.
  3. Sedia 4 - biji telur.
  4. Sedia 4 - sdb gula.
  5. Sedia 1 - sdk esen vanila.
  6. Sedia 1/2 - cwn kismis.
  7. Sedia sedikit - planta.
  8. Sedia - bahan untuk sos kastard.
  9. Sedia 2 - cwn susu segar.
  10. Sedia 2 - sdb gula.
  11. Sedia 1 - sdk esen vanila.
  12. Sedia 2 - sdb tepung kastard.

Akibat kebosanan di rumah, maka terhasil lah puding roti ini. Memandangkan I don't really admire the taste of raisins, so I changed with what I like. Watch and download full film, seasons and episodes on iflix. Puding buah sos kastard ni sesuai juga dijadikan desert selepas lunch or dinner.

9 Cara - Cara Puding roti sos kastard

Dah ada 12 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Puding roti sos kastard pula. Simple saja cuma 9 langkah.

  1. Potong roti ikut saiz yg kita mahu...
  2. Sapu planta pada casserol @ loyang.
  3. Susu roti yang sudah dipotong kedalam casserol.
  4. Campurkan telur kedalam 3cwn susu tadi..masukkan esen vanila & gula kacau sebati.
  5. Tuangkan kedalam casserol yg sudah diisi roti tadi..tekan skit dengan spatula bagi sebati susu & roti.
  6. Masukkan kedalam oven yg sudah dipanaskan terlebihkan dahulu..bakar pada suhu 170°c selama 45 minit @ sehingga masak.
  7. Buat sos dia pula... masukkan kesemua bahan kedalam pan sos & kacau rata..masakkan diatas api yg sederhana besar kacau sampai pekat..tutup api.
  8. Bila puding roti tadi dah masak..sejukkan dulu lpstu simpan dlm peti sejuk..makan sejuk² lagi nikmat...
  9. Dah sejukkan nnt boleh hidang.

Kat bawah ni, gambar puding buah sos kastad sebelum dan Hidangkan sos kastard dengan puding dan juga fruit cocktail seperti dalam gambar diatas. Selamat mencuba resepi puding buah sos kastad cara mudah. Puding roti dengan sos kastard dapat menarik lebih banyak perhatian dan sangat digemari oleh masyarakat Melayu. Dapatkan resipi penuh Puding Roti Berkuah Kastard di: http Kemudian masukkan roti yang telah dicarik kasar berselang seli dengan kismis. Kemudian, masukkan susu, gula,esen vanilla dan telur ke dalam mangkuk.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Puding roti sos kastard ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!