Home

Cara Memasak Ayam Goreng Cicah Cheese #phopbylinimohd #batch19 Mudah 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Ayam Goreng Cicah Cheese #phopbylinimohd #batch19 di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ayam Goreng Cicah Cheese #phopbylinimohd #batch19 yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Ayam Goreng Cicah Cheese #phopbylinimohd #batch19 - velavinkabakery.com

8 Ingredients of Resepi Ayam Goreng Cicah Cheese #phopbylinimohd #batch19

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ayam Goreng Cicah Cheese #phopbylinimohd #batch19 ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 8 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 100 g - Tepung Ayam Goreng.
 2. Sedia 10 - ketul Ayam.
 3. Sedia - Serbuk Cheese.
 4. Sedia - Air.
 5. Sedia - Garam.
 6. Sedia - Soda Bikarbonat / serbuk penaik.
 7. Sedia 2 - sudu serbuk cili.
 8. Sedia 2 - sudu serbuk kari.

3 Cara Memasak Ayam Goreng Cicah Cheese #phopbylinimohd #batch19

Dah ada 8 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ayam Goreng Cicah Cheese #phopbylinimohd #batch19 pula. Simple saja cuma 3 langkah.

 1. Gaulkan tepung bersama soda bikarbonat / serbuk penaik. Buat 2 adunan, 1 adunan basah, 1 adunan kering..
 2. Celupkan ketulan ayam di dalam adunan basah, kemudian gaulkan dalam adunan kering dan terus goreng. Pastikan minyak dipanaskan dahulu, dan gunakan minyak yang banyak..
 3. Serbuk Cheese digaul bersama air panas. Mengikut kepekatan yang disukai.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ayam Goreng Cicah Cheese #phopbylinimohd #batch19 ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!