Home

Cara Memasak Ayam Goreng Berempah Kelapa Parut Enak 7 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Ayam Goreng Berempah Kelapa Parut di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ayam Goreng Berempah Kelapa Parut yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Ayam Goreng Berempah Kelapa Parut - velavinkabakery.com

7 Ingredients of Resepi Ayam Goreng Berempah Kelapa Parut

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ayam Goreng Berempah Kelapa Parut ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 7 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 7-9 - ketul peha ayam.
  2. Sedia 1 - biji telur.
  3. Sedia 2-5 helai - daun kari.
  4. Sedia 5 - sudu rempah ayam goreng.
  5. Sedia 1 batang - serai.
  6. Sedia 1 - inci halia.
  7. Sedia 1 - mangkuk kelapa parut.

3 Cara Memasak Ayam Goreng Berempah Kelapa Parut

Dah ada 7 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ayam Goreng Berempah Kelapa Parut pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Sediakan bahan dan kisar bahan, kecuali kelapa parut.
  2. Lumurkan bahan kisar serta kelapa parut ke dalam ayam, gaulkan rata dan tambah rempah ayam hexa, goreng sehingga kekuningan dan ayam masak..
  3. Sedia untuk dihidangkan.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ayam Goreng Berempah Kelapa Parut ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!