Home

Cara Memasak Chicken Grill Wanpaku Sandwich Enak 6 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Chicken Grill Wanpaku Sandwich di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Chicken Grill Wanpaku Sandwich yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Chicken Grill Wanpaku Sandwich - velavinkabakery.com

10 Bahan - Bahan Resepi Chicken Grill Wanpaku Sandwich

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Chicken Grill Wanpaku Sandwich ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 10 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 keping - dada ayam dibelah dua.
  2. Sedia 1 - sdt serbuk blackpepper.
  3. Sedia 1 - sdt serbuk kunyit.
  4. Sedia 1 - sdt serbuk paprika.
  5. Sedia 1 - sdt garam.
  6. Sedia 4 helai - salad.
  7. Sedia 1/2 batang - carrot dihiris memanjang.
  8. Sedia 1 - mangkuk hirisan kobis ungu.
  9. Sedia 1 - biji telur.
  10. Sedia 2 - sdb sesame roasted kewpie.

6 Cara Penyediaan Chicken Grill Wanpaku Sandwich

Dah ada 10 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Chicken Grill Wanpaku Sandwich pula. Simple saja cuma 6 langkah.

  1. Perasakan dada ayam dengan serbuk kunyit, serbuk paprika, serbuk blackpepper dan garam. Perap seketika..
  2. Panaskan sedikit minyak zaitun dalam non stick pan. Grill hingga masak. Angkat dan sejukkan seketika..
  3. Goreng telur mata kerbau. Cukup sekadar telur kuning keras sahaja..
  4. Susun sekeping roti atas cling plastik wrap. Letakan salad, kobis ungu, carrot dan letak sesame roasted kewpie..
  5. Letak telur dan kemudian ayam grill tadi. Ulang susunan carrot, kobis ungu dan salad yang diletakkan sesame roasted kewpie..
  6. Letak roti yang kedua dan wrap kemas dengan cling plastic wrap. Bungkus kemas barulah dipotong dua. Sedia untuk dimakan..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Chicken Grill Wanpaku Sandwich ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!