Home

Cara Memasak Ayam goreng black pepper🍗 Mudah 8 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Ayam goreng black pepper🍗 di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ayam goreng black pepper🍗 yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Goreng Ayam Black Paper Cara Che Zah. Simple, cepat on the go cooking untuk warga yang bekerja, student atau orang bujang. Sahabat DAPUR AISY hari ini kita akan memasak AYAM GORENG TEPUNG SAUS LADA HITAM (BLACK PEPPER) Bahan ayam krispy lada hitam Bahan tepung *½ kg tepung terigu.

Ayam goreng black pepper🍗 - velavinkabakery.com Bukan mudah untuk dapatkan resepi ayam black pepper yang mampu memuaskan hati semua pihak. Tapi dengan resepi ini, semua yang makan pasti akan tersenyum lebar kerana kesedapannya. Resepi Ayam Masak Blackpepper Cendawan ni sesuai dimasak pada hari bekerja oleh ibu-ibu kerana cepat dan mudah.

6 Ingredients of Resepi Ayam goreng black pepper🍗

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ayam goreng black pepper🍗 ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - ayam 3 ketul(ekot korg nak bahagian mana).
  2. Sedia 3 - sudu sos black pepper.
  3. Sedia 2 - sudu sos tiram.
  4. Sedia 1 - sudu cili giling.
  5. Sedia 1 - sudu garam.
  6. Sedia 1 - sudu kicap manis.

Satu bahan utama yang perlu ada dalam masakan ni ialah celeri Gaulkan ayam bersama garam dan goreng dibatas api yang besar sehingga separuh masak. Resep Ayam Goreng - Untuk mengolah makanan berbahankan ayam memang ada banyak sekali caranya, bahkan karena di Indonesia terkenal akan rempat-rempah yang sangat kaya maka ayam itu sendiri bisa di hidangkan dengan cita rasa manis, gurih, berkuah kental hingga dominan rasa pedas. Masukkan ayam goreng tadi bersama semua jenis sayur. Kacau rata dan tutup seketika untuk biarkan sos blackpepper masuk kedalam isi ayam.

8 Step by Step Ayam goreng black pepper🍗

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ayam goreng black pepper🍗 pula. Simple saja cuma 8 langkah.

  1. Goreng kan ayam dan letak ke tepi.
  2. Setelah itu,letak kan cili giling ke dalam kuali dan tumis sehingga pecah minyak.
  3. Letakkan sos tiram.
  4. Letakkan kicap manis.
  5. Letakkan sos black pepper.
  6. Setelah itu letakkan garam,kalau nak manis sikit letak gula pun boleh.
  7. Kemudian campur kan bahan tumisan ini dgn ayam goreng tadi.
  8. Tadaaa dah siap! selamat mencuba semua!.

Masak hingga air nampak kering dan dah siap dah menu ayam goreng blackpepper anda. Chicken Steak HotPlate Black Pepper Sauce. Semua orang suka ayam goreng salut tepung yang rangup seperti makanan di restoran makanan segera. Sebaiknya, goreng secukupnya saja supaya cukup ruang untuk gorengan menjadi garing dan tepung yang membalut makanan tidak tertanggal. APA kELEBIHAN REMPAH PERAPAN AYAM GORENG MAMAK BY BONDA ialah:- Tidak perlu bersusah blend halia dan bawang.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ayam goreng black pepper🍗 ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!