Home

Resepi Ayam Goreng PKP Cepat 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Ayam Goreng PKP di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ayam Goreng PKP yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Ayam Goreng PKP - velavinkabakery.com

5 Ingredients of Resepi Ayam Goreng PKP

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ayam Goreng PKP ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 5 - kepak ayam.
  2. Sedia - Sebesar ibu jari Halia (diparut).
  3. Sedia 2 tsp - Serbuk kunyit.
  4. Sedia 1 tsp - tapioca starch.
  5. Sedia - Garam dan serbuk lada putih.

3 Cara - Cara Ayam Goreng PKP

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ayam Goreng PKP pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Marinate ayam dengan serbuk kunyit, halia, garam, tapioca starch. Dan simpan dalam fridge untuk 1-3 jam atau semalaman..
  2. Goreng dengan minyak yang panas. Masukkan 2-3 ketul sahaja untuk kawal suhu. Goreng sehingga warna kekuningan...
  3. Siap dan hidang...

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ayam Goreng PKP ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!