Home

Cara Membuat Puding roti chocolate Cepat 7 Langkah

Aneka Resepi Puding Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Puding roti chocolate di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Puding roti chocolate yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Resepi untuk hari saya menggunakan lebihan roti daripada mini pizza dalam video sebelum ni. Daripada lebihan roti tu saya hasilkan resepi puding. Roti chocolate butterscotch You can get our products to start your baking during this MCO period.

Puding roti chocolate - velavinkabakery.com Perpaduan kenyalnya Nutrijell dan empuknya roti wah bener-bener Lezat apalagi Pudingnya. Roti tawar siapa yang tidak tahu namanya, dan banyak dijual super market. Roti tawar biasanya dimakan dengan berbagai macam rasa selai dan meses.

15 Ingredients of Resepi Puding roti chocolate

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Puding roti chocolate ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 15 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Bahan Blend :.
  2. Sedia 8 Keping - Roti Bantal (potong 6).
  3. Sedia 300 ML - Susu Cair Tin.
  4. Sedia 300 ML - Air.
  5. Sedia 80 gm - Susu Pekat.
  6. Sedia 4 - Biji Telur Gred A.
  7. Sedia - Bahan Bancuhan :.
  8. Sedia 35 gm - Serbuk Agar-agar Clean.
  9. Sedia 80 gm - Gula Kastor.
  10. Sedia 2000 ML - air.
  11. Sedia 1 - sk Vanilla Extract.
  12. Sedia - Bahan Tambahan :.
  13. Sedia 1 - SB Chocolate Syrup (Hershey).
  14. Sedia - Pewarna Unggu.
  15. Sedia - Pewarna Hitam.

Cara membuat puding roti sendiri tergolong mudah dan praktis. Puding roti berbahan dasar agar-agar, santan, telur, susu, roti tawar dan gula, yang dicampur menjadi satu. Sendukkan puding roti yang telah masak kedalam pinggan dan curahkan sos kastad diatas puding roti tadi. Resepi resepi menarik yang patut anda cuba!

7 Instructions Puding roti chocolate

Dah ada 15 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Puding roti chocolate pula. Simple saja cuma 7 langkah.

  1. Blend dahulu bahan roti sehingga betul² hancur dan sebati..
  2. Campurkan agar dan gula..gaul dahulu supaya sebati..barulah dimasukkan ke dalam air di dalam periuk,kacau sehingga pekat dengan api yg sederhana...
  3. Apabila adunan agar² sudah pekat sedikit,barulah masukkan bahan blend,dan kacau lagi sehingga sebati...
  4. Sudah sebati kesemuanya,barulah bahagikan kepada 3 bahagian...
  5. 1).Warna Unggu. 2).Warna Hitam letak chocolate syrup. 3).Warna asal...
  6. Sediakan loyang 8x8,dan masukkan sedikit demi sedikit setiap adunan berselang seli..Putih,Hitam,Unggu..sampai habis..Dan lorekkan dengan menggunakan sudu atau chopstick..4 kali ke arah kanan..dan,pusingkan kearah setiap sudut acuan..dan balas melintang ke bawah 4 kali...
  7. Selepas selesai,biarkan dulu sehingga.mengeras sekejap,barulah masukkan kedalam peti ais..biarkan semalaman..dan bolehlah dihidang..selamat mencuba...

Resep puding roti tawar saus vla cocopandan Hidangan pudding roti tawar zebra adalah hidangan penutup yang nikmat dan begitu Hidangan pudding roti tawar zebra tentu akan lebih nikmat bila disajikan pada saat dingin. Sebelum ni saya pernah buat puding roti kastard dan juga puding roti epal. Untuk resepi puding roti epal pula, boleh klik kat sini. Kalau nak lebih senang faham cara buat puding roti pisang ni.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Puding roti chocolate ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!