Home

Resepi Ayam goreng salted egg Cepat 6 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Ayam goreng salted egg di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ayam goreng salted egg yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Bagi aku sos salted egg dia memang real gila. Maksudnya sedap la haha! cukup rempah, rasa mmg padu dan sos pekat! power! Resep Udang Goreng Telur Asin yang Super Enak

Ayam goreng salted egg - velavinkabakery.com Masukkan daging ayam goreng sambil aduk rata + tambahkan kaldu ayam bubuk + gula pasir secukupnya (sesuaikan dengan selera masing-masing) + irisan cabe merah + daun jeruk. Ukuran Indomie Salted Egg lebih besar dibandingkan indomie goreng biasa atau indomie goreng Aceh. Berat bersih tertulis di bungkus Indomie Salted Kesimpulan Review.

9 Bahan - Bahan Resepi Ayam goreng salted egg

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ayam goreng salted egg ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 9 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 60 gm - Salted egg (separuh pack).
  2. Sedia 6 - ketul ayam.
  3. Sedia 1 - bj Telur.
  4. Sedia 3 - sb tepung jagung.
  5. Sedia 3 ulas - bawang putih.
  6. Sedia 4 - tangkai cili padi.
  7. Sedia Sedikit - daun kari.
  8. Sedia 2 - sb margerin.
  9. Sedia Sedikit - susu segar (pakai susu tepung).

Beberapa orang mungkin lebih suka indomie soto, indomie ayam bawang, indomie cakalang, atau varian rasa indomie lainnya. resep indomie salted egg dan cara membuat indomie goreng salted egg lengkap cara bikin resep mie goreng telur asin serta indomie goreng saus telur Resep Indomie Salted Egg - Suka banget sama Indomie, mau varian apapun pasti suka. Goreng ayam dahulu dengan bahan goreng ayam. Apabila naik bau, masukkan telur masin kuning.. Ayam Salted Egg: Nasi Bakar + Ayam Salted Egg + Empal Suir Serundeng + Sayur + Orek Tempe + Kangkung Goreng + Kerupuk Udang + Sambal.

6 Cara Membuat Ayam goreng salted egg

Dah ada 9 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ayam goreng salted egg pula. Simple saja cuma 6 langkah.

  1. Marinate ayam dengan kunyit dan garam.
  2. Pecah telur dan gaulkan ayam. Tambah tepung jagung (sampai likat). Goreng dan angkat tepi..
  3. Tumbuk sedikit bawang putih. Hiris cili padi.
  4. Panaskan margerin dan tumis bawnag putih dengan cili padi..
  5. Perlahanman api. Masukkan salted egg dan sedikit susu utk elakkan terlalu kering..
  6. Masukkan ayam yg telah di goreng. Siap utk dihidangkan..

Be the first to review "Paket Nasi Kotak Ayam Salted Egg" Cancel reply. Selain topping nasi, perbedaan kedua menu ini Salted egg chicken rice yang kami pesan menebar aroma gurih creamy enak. Porsinya betul-betul jumbo dengan susunan fillet ayam goreng. Ayam goreng ibarat menu wajib yang hampir selalu ada di meja makan. Selain rasanya yang lezat, ayam mudah diolah menjadi beraneka ragam menu masakan.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ayam goreng salted egg ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!