Home

Cara Membuat Puding Kastard Jagung Lemak Manis Mudah 4 Langkah

Aneka Resepi Puding Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Puding Kastard Jagung Lemak Manis di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Puding Kastard Jagung Lemak Manis yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Puding jagung merupakan makanan dan dessert jaman now yang memiliki tekstur lembut dan kenyal. Perpaduan aroma khas dan manisnya jagung dengan manfaat kesehatan yang banyak membuatnya menjadi pilihan buat sebagian besar ibu ibu di Indonesia. Sebut sahaja resepi puding kastard, antara terbayang dalam kepala ialah resepi puding kastard, puding karamel, puding jagung dan sebagainya.

Puding Kastard Jagung Lemak Manis - velavinkabakery.com Labu masak lemak dengan pucuk manis. Pucuk Manis dan Keledek Unggu Masak Lemak Kacang Hijau. Urap Jagung / Jagung Gaul Nyor.

7 Bahan - Bahan Resepi Puding Kastard Jagung Lemak Manis

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Puding Kastard Jagung Lemak Manis ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 7 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 1 cawan - jagung manis.
 2. Sedia 1 cawan - tepung kastard.
 3. Sedia 1 cawan - gula (ikut kesukaan).
 4. Sedia 1/2 cawan - susu pekat.
 5. Sedia 1 cawan - santan.
 6. Sedia 2 cawan - air.
 7. Sedia - Garam secubit.

PudingJagung #PudingJagungKastad #PudingKastad Puding Jagung memang sedap dimakan. Ada yang tahu apa itu puding? Puding merupakan hidangan penutup atau bisa disebut dessert yang pada umumnya dibuat dari bahan-bahan yang direbus Jagung memiliki kandungan mangan mineral yang dapat memperkuat jaringan ikat. Kandungan mangan juga dapat menjaga kadar gula darah agar.

4 Instructions Puding Kastard Jagung Lemak Manis

Dah ada 7 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Puding Kastard Jagung Lemak Manis pula. Simple saja cuma 4 langkah.

 1. Masukkan semua bahan dan kacau sebati.
 2. Panaskan menggunakan api kecil dan sentiasa kacau.
 3. Masak hingga 20-30 minit sehingga likat.
 4. Tutup api dan tuang ke dalam bekas..

Puding Jagung Santan Sehat Lembut Dimulut. Cara Cara Buat Kastard Jagung Sedap. Entry kali ni saya nak kongsikan resepi puding kastard jagung yang lemak berkrim. Puding Kastard Jagung - Azie Kitchen. Resepi Puding Jagung, yang manis dan lemak berkrim.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Puding Kastard Jagung Lemak Manis ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!