Home

Cara Membuat Healthy Chinese Lemon Chicken Sedap 14 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Enak.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Healthy Chinese Lemon Chicken di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Healthy Chinese Lemon Chicken yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Healthy Chinese Lemon Chicken - velavinkabakery.com

14 Ingredients of Resepi Healthy Chinese Lemon Chicken

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Healthy Chinese Lemon Chicken ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 14 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 300 gr - Isi ayam di potong kiub.
  2. Sedia 1/4 - Sdk Garam bukit.
  3. Sedia 50 g - Tepung Jagung.
  4. Sedia - Minyak Masak untuk menggoreng.
  5. Sedia 1 - sdb hirisan Daun bawang.
  6. Sedia 1 - Sdk Bijan di sangai.
  7. Sedia - 👉 Sos.
  8. Sedia 2 - Sdb Madu.
  9. Sedia 2 - Sdk Minyak Bijan.
  10. Sedia 5 g - Bawang putih di Parut.
  11. Sedia 2 - Sdk Halia di Parut.
  12. Sedia 1 - Sdb Lemon Jus.
  13. Sedia 2 - Sdb Natural Soy Sauce Liquid Aminos.
  14. Sedia 80 ml - Air Kaldu ayam.

7 Instructions Healthy Chinese Lemon Chicken

Dah ada 14 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Healthy Chinese Lemon Chicken pula. Simple saja cuma 7 langkah.

  1. Sediakan semua bahan-bahan.
  2. Gaulkan ayam dan garam..
  3. Salut ayam dengan tepung jagung..
  4. Panaskan minyak masak, goreng ayam hingga keperangan. Angkat dan Toskan.
  5. Didihkan bahan Sos hingga Pekat.
  6. Masukan ayam goreng, gaulkan sebati, tutup api dan Tabur dengan hirisan Daun bawang..
  7. Healthy Chinese Lemon Chicken style sedia untuk dihidang..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Healthy Chinese Lemon Chicken ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!