Home

Cara Membuat Ayam Panggang BBQ Simple (Maraton Ramadhan) Sedap 6 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Ayam Panggang BBQ Simple (Maraton Ramadhan) di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ayam Panggang BBQ Simple (Maraton Ramadhan) yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Ayam Panggang BBQ Simple (Maraton Ramadhan) - velavinkabakery.com

6 Ingredients of Resepi Ayam Panggang BBQ Simple (Maraton Ramadhan)

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ayam Panggang BBQ Simple (Maraton Ramadhan) ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - ekor ayam.
  2. Sedia - Sos BBQ western jenama tesco.
  3. Sedia 2 - sudu besar origano.
  4. Sedia - Garam.
  5. Sedia - Air.
  6. Sedia - Butter.

3 Cara - Cara Ayam Panggang BBQ Simple (Maraton Ramadhan)

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ayam Panggang BBQ Simple (Maraton Ramadhan) pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Mula mula didihkan air bersama garam sehingga mendidih. Kemudian celur ayam hingga separuh masak. Toskan. Selepas itu lumurkan ayam dengan sos bbq dan origano. Perap seketika..
  2. Ketika hendak memanggang ayam, letakkan sedikit butter pada ayam tadi.. Ini hanya untuk mengilat dan merangupkan kulit ayam... Panggang selama 45minit atau sehingga ayam tadi masak..
  3. Sangat sesuai dihidangkan bersama apa jua jenis nasi dan bersama ulam ulaman... Selamat mencuba yer...

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ayam Panggang BBQ Simple (Maraton Ramadhan) ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!