Home

Resepi Nori Grilled Chicken Wrap Sedap 6 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Nori Grilled Chicken Wrap di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Nori Grilled Chicken Wrap yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Nori Grilled Chicken Wrap - velavinkabakery.com

20 Ingredients of Resepi Nori Grilled Chicken Wrap

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Nori Grilled Chicken Wrap ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 20 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Bahan perap ayam.
  2. Sedia 10 - kepingan daripada dada ayam (potong nipis, memanjang).
  3. Sedia 2 - st lada putih.
  4. Sedia 2 - st serbuk paprika.
  5. Sedia 2 - st serbuk/granule bawang putih.
  6. Sedia 1/2 - st garam.
  7. Sedia Sedikit - Maggi seasoning (semasa grill).
  8. Sedia - Bahan wrap.
  9. Sedia 5 keping - seaweed/nori (potong kepada 2) nak letak sekeping pun terpulanglah.
  10. Sedia 10 keping - tortilla wrap.
  11. Sedia 1 batang - timun jepun (potong jejari panjang).
  12. Sedia 1 batang - carrot (potong jejari panjang).
  13. Sedia 1/2 - biji bawang holland (hiris nipis).
  14. Sedia 3 - biji tomato (hiris jejari,nipis).
  15. Sedia - Salad secukupnya (batavia lettuce) (tak letak pun sebab dah ada nori😅).
  16. Sedia 10 keping - cheddar slice @ parutan sebarang keju yg sesuai.
  17. Sedia - Sos cili secukupnya.
  18. Sedia - Sos lada hitam secukupnya.
  19. Sedia - Mayonis secukupnya.
  20. Sedia - @ ape2 sos kegemaran.

6 Cara Memasak Nori Grilled Chicken Wrap

Dah ada 20 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Nori Grilled Chicken Wrap pula. Simple saja cuma 6 langkah.

  1. Perap ✅ayam seketika atau semalaman. Grill ayam sehingga masak. Semasa grill,percikkan sedikit ✅Maggi Seasoning.
  2. Panaskan ✅tortilla wrap di atas pan dgn api sederhana sehingga wrap bergelembung. Terbalikkan ke sebelah lagi. Angkat..
  3. Letakkan ✅nori di atas ✅tortilla. Potong ✅ayam kepada jejari. Kemudian susun bahan-bahan ✅sayuran dan ✅cheese lain di atasnya..
  4. Squeeze kan ✅sos cili,✅sos lada hitam dan ✅mayonis..
  5. Balut/lipat dgn kemas..
  6. P/s: boleh juga guna seaweed yg ada perisa pelbagai..seaweed perisa tomyam pun sedap. Pedas2..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Nori Grilled Chicken Wrap ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!