Home

Cara Membuat Kuih Lapis ❤️ Sedap 3 Langkah

Aneka Resepi Kuih Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Kuih Lapis ❤️ di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Kuih Lapis ❤️ yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Kuih Lapis ❤️ - velavinkabakery.com

7 Bahan - Bahan Resepi Kuih Lapis ❤️

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Kuih Lapis ❤️ ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 7 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 2 cawan - tepung beras.
  2. Sedia 1/2 cawan - tepung gandum.
  3. Sedia 1/2 cawan - tepung jagung.
  4. Sedia 1 cawan - santan (200ml).
  5. Sedia 1 cawan - gula.
  6. Sedia 1 tbs - garam.
  7. Sedia 1 tbs - pewarna merah.

3 Instructions Kuih Lapis ❤️

Dah ada 7 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Kuih Lapis ❤️ pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Blend semua bahan di atas sehingga sebati..
  2. Bahagikan adunan kepada dua bahagian iaitu merah dan putih..
  3. Tuangkan ke dalam talam secara berselang-seli. (Kukus 5 minit bagi setiap lapisan). Untuk lapisan terakhir biarkan selama 15 minit. Siap! Selamat mencuba...😊.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Kuih Lapis ❤️ ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!