Home

Resepi Bubur nasi sempoi Mudah 10 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Bubur nasi sempoi di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Bubur nasi sempoi yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Beras, Tumis bawang putih, bawang merah, cili, bilis yang dah ditumbuk. Letak kat bubur n tambah jagung.opss jangan lupa letak kiub ayam dan garam secukup. Bubur Nasi, Bubur Nasi Ayam, Bubur Nasi Daging, Bubur Nasi Sedap, Bubur Nasi Simple, Bubur Nasi Ringkas, Bubur Set Bubur Nasi and the gang yang sangat sedap dan sempoi 👍.

Bubur nasi sempoi - velavinkabakery.com Bubur nasi merupakan antara makanan kegemaran masyarakat Cina dan sering dijadikan Sama seperti nasi putih biasa, bubur nasi ini enak dinikmati dengan pelbagai jenis hidangan sampingan. "Alahai bila tengah tak sihat ni, memang tak selera nak makan. Cara Buat Bubur Nasi Simple - Sarapan akan sangat nikmat dengan hidangan yang masih hangat, pilihan yang tepat untuk santap pagi hari adala. Bubur nasi adalah sejenis bubur yang popular di kebanyakan negara Asia.

10 Ingredients of Resepi Bubur nasi sempoi

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Bubur nasi sempoi ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 10 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - pot beras.
  2. Sedia 1/2 batang - lobak merah.
  3. Sedia 1 - pokok sawi.
  4. Sedia - Segengam lobak masin.
  5. Sedia 1 - sudu garam.
  6. Sedia 1 1/2 liter - air.
  7. Sedia - bahan untuk hiasan.
  8. Sedia Sedikit - daun sup.
  9. Sedia - Bawang goreng.
  10. Sedia - Ayam goreng.

Apabila dimakan sebagai bubur nasi biasa, ia paling sering dihidangkan dengan hidangan sampingan atau lauk. Apabila bahan-bahan tambahan, seperti daging, ikan, dan perasa, ditambah semasa penyediaan bubur nasi. Kalau saya masak nasi ayam simple dan sedap je hari ni. Sekali harung je.tak perlu fikir lauk-lauk lain dah.

4 Cara - Cara Bubur nasi sempoi

Dah ada 10 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Bubur nasi sempoi pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Basuh beras dan masukan air..
  2. Masak sehingga beras kembang..
  3. Kemudian masukkan sayyr sawi lobak masin dan merah.
  4. Masukkan garam,tutup api.siap dan boleh dihidangkan bersama bahan hiasan tambahan spt ayam goreng daun sup dan bawang goreng..

Maklumlah hari jumaat di utara ni anak-anak tak sekolah. Salam Ramadan buat semua umat Islam di seluruh dunia dan kepada umat Islam di Malaysia khasnya. Alhamdulillah kita di beri lagi kesempatan untuk menmyambut. Resipi Bubur Nasi Berlauk yang sangat sedap, mudah dan mengenyangkan. Sama seperti nasi putih biasa, bubur nasi ini enak dinikmati dengan pelbagai jenis hidangan.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Bubur nasi sempoi ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!