Home

Resepi Wanpaku Sandwich Chicken Sosej Black Papper Mudah 6 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Wanpaku Sandwich Chicken Sosej Black Papper di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Wanpaku Sandwich Chicken Sosej Black Papper yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Wanpaku Sandwich Chicken Sosej Black Papper - velavinkabakery.com

10 Ingredients of Resepi Wanpaku Sandwich Chicken Sosej Black Papper

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Wanpaku Sandwich Chicken Sosej Black Papper ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 10 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 2 keping - roti wholemeal (akk guna gardenia).
  2. Sedia 3 batang - sosej ayam(siap dimasak).
  3. Sedia 1 - bijik telur mata.
  4. Sedia 2 keping - cheese.
  5. Sedia 2 - sdm sandwich spread.
  6. Sedia 1 - sdm sos lada hitam.
  7. Sedia 1 - bijik tomato(dibuang bijik).
  8. Sedia 20 gm - carrot.
  9. Sedia 20 gm - timun (dibuang tengah).
  10. Sedia 20 gm - salad purple/hijau.

6 Cara Memasak Wanpaku Sandwich Chicken Sosej Black Papper

Dah ada 10 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Wanpaku Sandwich Chicken Sosej Black Papper pula. Simple saja cuma 6 langkah.

  1. Sediakan bahan-bahan yang tersenarai seperti dalam gambar...timun,carrot dan tomato di potong seperti dalam gambar semua sayur di lap kering dengan kitchen towel elakan dari berair..
  2. Gaulkan sosej ayam yang siap di masak/grill dengan sos black pepper(ikut kuantiti yang di perlukan) gandakan bahan seperti yg tertulis di atas jika hidangan untuk Di makan ramai...biarkan sosej serata dengan sos seketika..
  3. Sapukan sandwich spread pada 2 keping roti....
  4. Mulakan step dengan susun salad hijau+carrot+salad purple+timun+tomato+salad hijau+keju slice...yang tengah- tengah sosej ayam+telur mata...+keju slice+ salad hijau....ulang step sama tadi hingga selesai dan last roti....
  5. Bila semua dah selesai wrapkan sandwich tadi ikut citarasa sendiri...akk xada cling wrap...jadi akk guna baking paper...potong 2 sandwich tadi dengan cara susunan sosej seperti dalam gambar...😘.
  6. Wanpaku Sandwich Chicken Sosej Black Pepper #StyleAzaAaj is done...terus terpaku kekenyangan...serius sedap wajib cuba...😋😍💖"cadangan hidangan boleh tambah sos cili atau black papper flakes pada yang suka extra pedas..."🔥.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Wanpaku Sandwich Chicken Sosej Black Papper ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!