Home

Cara Membuat Banana Strawberry Ice Cream Pocket Enak 12 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Banana Strawberry Ice Cream Pocket di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Banana Strawberry Ice Cream Pocket yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Banana Strawberry Ice Cream Pocket - velavinkabakery.com

12 Ingredients of Resepi Banana Strawberry Ice Cream Pocket

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Banana Strawberry Ice Cream Pocket ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 12 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Bahan Roti :.
  2. Sedia 8 keping - roti gardenia.
  3. Sedia 1 - biji telur ayam.
  4. Sedia 1 - mangkuk serbuk roti.
  5. Sedia 200 ml - minyak masak (untuk menggoreng).
  6. Sedia - Bahan Banana Strawberi :.
  7. Sedia 4 - biji pisang emas (dibelah dua dan dipotong kecil).
  8. Sedia 4 - sudu besar ais krim strawberi kitkat (ni homemade sendiri buat🤭).
  9. Sedia - Bahan Hiasan :.
  10. Sedia 4 - sudu besar coklat sirap (hakak guna Hershey Chocolate).
  11. Sedia 4 - sudu besar cornflakes (diramas kasar).
  12. Sedia 2 - biji strawberi.

5 Step by Step Banana Strawberry Ice Cream Pocket

Dah ada 12 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Banana Strawberry Ice Cream Pocket pula. Simple saja cuma 5 langkah.

  1. Bahan Roti : Roti gardenia dicantum dan dilenyek. Kemudian ditekup dengan permukaan gelas. Gunting keliling roti tersebut..
  2. Celup ke dalam telur dan salut dengan serbuk roti..
  3. Goreng sehingga garing. Toskan dan ketepikan seketika..
  4. Bahan Banana Split : Roti poket dipotong dua dan disumbat dengan ais krim coklat strawberi dan pisang. Tuang coklat pada permukaan roti. Taburkan cornflakes..
  5. Sedia untuk dihidangkan. Selamat mencuba 😋.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Banana Strawberry Ice Cream Pocket ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!