Home

Cara Memasak Ayam Goreng Rempah Sedap 2 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Ayam Goreng Rempah di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ayam Goreng Rempah yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Ayam Goreng Rempah - velavinkabakery.com

8 Ingredients of Resepi Ayam Goreng Rempah

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ayam Goreng Rempah ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 8 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1/2 - ekor ayam.
  2. Sedia 10 ulas - bwg putih *.
  3. Sedia 3 - biji bwg merah*.
  4. Sedia 2 - btg serai*.
  5. Sedia 1/2 - kunyit hidup*.
  6. Sedia 1/2 - lengkuas*.
  7. Sedia 3 - sdb rempah kari.
  8. Sedia 2 - sdb rempah kurma.

2 Cara Penyediaan Ayam Goreng Rempah

Dah ada 8 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ayam Goreng Rempah pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Kisar semua bahan bertanda *Masukkan bahan kisar, rempah kari, kurma dan tambah sedikit garam, perap ayam selama 1 jam..
  2. Panaskan minyak masak dan goreng ayam dengan api yang sederhana. Goreng hingga ayam kekuningan atau pun sampai masak..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ayam Goreng Rempah ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!