Home

Cara Membuat Kids Energy Balls Gluten Free Enak 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Kids Energy Balls Gluten Free di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Kids Energy Balls Gluten Free yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Kids Energy Balls Gluten Free - velavinkabakery.com

5 Ingredients of Resepi Kids Energy Balls Gluten Free

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Kids Energy Balls Gluten Free ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 500 gm - isi ayam.
  2. Sedia 2 ulas - bawang besar.
  3. Sedia 1 batang - lobak merah diparut.
  4. Sedia 2 - sudu besar minyak masak (untuk blend bersama isi ayam).
  5. Sedia 1/2 - mangkuk daun sup dan daun bawang hiris halus.

5 Cara Penyediaan Kids Energy Balls Gluten Free

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Kids Energy Balls Gluten Free pula. Simple saja cuma 5 langkah.

  1. Sediakan bahan-bahan yang diperlukan. Parut lobak merah. Ketepikan..
  2. Potong dadu isi ayam dan bawang. Masukkan minyak 2 sudu besar. Kisar halus..
  3. Campurkan bahan dikisar bersama parutan lobak merah dan daun bawang/daun sup dimayang. Gaul sebati.
  4. Basahkan tangan sebelum membentuk bebola. Kepal bahan diadun, golekkan guna dua telapak tangan dan bentukkan bebola. Tips membentuk, pastikan tapak tangan sentiasa dibasahkan.
  5. Boleh terus digoreng atau dibekukan untuk dimasak lain masa. Sedapkan?.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Kids Energy Balls Gluten Free ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!