Home

Resepi Wanpaku Ketsu Chicken Enak 16 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Wanpaku Ketsu Chicken di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Wanpaku Ketsu Chicken yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Wanpaku Ketsu Chicken - velavinkabakery.com

16 Bahan - Bahan Resepi Wanpaku Ketsu Chicken

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Wanpaku Ketsu Chicken ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 16 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 150 gm - isi ayam dipotong halus.
  2. Sedia 1/4 sudu teh - maggi cukup rasa.
  3. Sedia 1/4 sudu teh - serbuk lada hitam.
  4. Sedia 1/4 sudu teh - serbuk lada putih.
  5. Sedia 1 - biji telur.
  6. Sedia 2 Keping - roti.
  7. Sedia 200 gm - tepung bestari.
  8. Sedia 1 cawan - minyak untuk menggoreng.
  9. Sedia - Untuk roti dan salad.
  10. Sedia 3 keping - Roti gardenia.
  11. Sedia 3 - sudu besar butter.
  12. Sedia 100 gm - thousand island.
  13. Sedia 4 helai - romaine salad dibasuh dan ditos.
  14. Sedia 50 gm - carrot dipotong panjang dan nipis.
  15. Sedia 50 gm - timun jepun dipotong halus dan nipis. Buang bijinya.
  16. Sedia 50 gm - kobis ungu dipotong halus.

7 Cara - Cara Wanpaku Ketsu Chicken

Dah ada 16 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Wanpaku Ketsu Chicken pula. Simple saja cuma 7 langkah.

  1. Perap ayam bersama serbuk lada putih, serbuk lada Hitam dan maggi cukup rasa. Perap selama 30 minit Di dalam peti sejuk. Sementara itu sediakan breadcrumb. Bakar roti sehingga keperangan. Carik roti kecil2 dan masukan dal blender menjadi breadcrumb..
  2. Masukkan breadcrumb ke dalam mangkuk. Ketepikan..
  3. Ayam yang diperap tadi, gaulkan dengan tepung bestari. Selepas itu Celupkan ke dalam telur. Dan akhir sekali gaul kan ke dalam breadcrumb..
  4. Panaskan api dan goreng. Gunakan api sederhana. Goreng Terbalik2kan. Goreng keperangan. Siap angkat dan tos. Ayam boleh dipoting nipis atau tebal ikut citarasa masing2..
  5. Saya guna 3 keping roti. Setiap keping disapu butter. Untuk kepingan pertama letak salad dan sos thousand island. Letak kepingan roti kedua..
  6. Susun ayam, salad dan sos ikut citarasa masing2. Tutup dengan kepingan roti ketiga. Letakkan atas plastik wrap dan wrap ketat2..
  7. Padatkan supaya senang dipotong. Bungkus dengan baking paper. Siap bungkus, letakkan salotape atau pita pelekat supaya tidak terbuka. Sejukkan didalam peti, bagi memudahkan untuk memotong nanti. Siap.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Wanpaku Ketsu Chicken ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!