Home

Resepi SOSEJ HANTU/Pastry Wrap Mummies Dog Sedap 4 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi SOSEJ HANTU/Pastry Wrap Mummies Dog di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan SOSEJ HANTU/Pastry Wrap Mummies Dog yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

SOSEJ HANTU/Pastry Wrap Mummies Dog - velavinkabakery.com

4 Ingredients of Resepi SOSEJ HANTU/Pastry Wrap Mummies Dog

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat SOSEJ HANTU/Pastry Wrap Mummies Dog ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 5 batang - Sosej Ayam/Lembu ikut rasa.
  2. Sedia 8 helai - Kulit puff pastri berukuran 10cm x 10cm.
  3. Sedia 1/2 biji - Telur kuning untuk sebaran.
  4. Sedia Sedikit - Mustard kuning.

5 Cara Memasak SOSEJ HANTU/Pastry Wrap Mummies Dog

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat SOSEJ HANTU/Pastry Wrap Mummies Dog pula. Simple saja cuma 5 langkah.

  1. Sediakan bahan-bahan.
  2. Potong kulit puff pastri secara memanjang kemudian balutkan sosej satu demi satu.
  3. Ulang sehingga selesai kemudian sapukan dengan telur kuning.
  4. Bakar dalam ketuhar yang telah dipanaskan terlebih dahulu, bakar sosej Hantu selama 15 minit pada suhu 190 celcius (bergantung kepada ketuhar masing-masing).
  5. Setelah masak, keluarkan kemudian semburkan sedikit mustard kuning untuk bahagian matanya. Sosej Hantu sediaa untuk dihidangkan, hidangkan dengan sos cili atau mayonis..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi SOSEJ HANTU/Pastry Wrap Mummies Dog ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!