Home

Cara Memasak Ayam Goreng Rendang Cepat 4 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Ayam Goreng Rendang di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ayam Goreng Rendang yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Ayam Goreng Rendang - velavinkabakery.com

4 Ingredients of Resepi Ayam Goreng Rendang

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ayam Goreng Rendang ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 3 - ketul ayam.
  2. Sedia 3 - sudu pes rendang.
  3. Sedia 1/2 - sudu kecil garam.
  4. Sedia - minyak.

2 Step by Step Ayam Goreng Rendang

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ayam Goreng Rendang pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Ayam di bersihkan kemudian lumurkan dengan pes rendang dan garam perap dalam 30 minit..
  2. Masukkan minyak dalam kuali. Goreng ayam yang di perap tadi. Goreng hingga garing. Bila dah garing bolehlah di angkat dan toskan. Siap..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ayam Goreng Rendang ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!