Home

Cara Memasak Roti Puding Karamel Keto Mudah 14 Bahan

Aneka Resepi Puding Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Roti Puding Karamel Keto di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Roti Puding Karamel Keto yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Roti Puding Karamel Keto - velavinkabakery.com

14 Bahan - Bahan Resepi Roti Puding Karamel Keto

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Roti Puding Karamel Keto ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 14 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Bahan Kastard.
  2. Sedia 5 g - serbuk agar-agar (1 bungkus).
  3. Sedia 11/4 - cwn heavy whipping cream.
  4. Sedia 1/4 - cwn butter (dicairkan).
  5. Sedia 1 - cwn air.
  6. Sedia 4 - biji telur ayam saiz sederhana.
  7. Sedia 1 - sdt esen vanilla.
  8. Sedia 1/4 - cwn erythritol.
  9. Sedia 1/2 - sdt stevia.
  10. Sedia - Bahan Lapis Atas.
  11. Sedia 6 - sdm butter bergaram.
  12. Sedia 1 - cwn heavy cream.
  13. Sedia 1/4 - cwn Erythritol.
  14. Sedia 1/4 - sdt Stevia (opsyen).

4 Cara - Cara Roti Puding Karamel Keto

Dah ada 14 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Roti Puding Karamel Keto pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Blander semua bahan kastard..
  2. Tuang dalam loyang dan kukus. Tips: Bungkus penutup periuk dengan kain untuk elak air menitik ke dalam kastard. Kukus setengah jam atau sehingga kastard pejal. Angkat dan sejukkan.
  3. Siapkan bahan topping. Masak butter dengan erythritol sehingga berbuih mendidih dan berwarna kekuningan/perang. Masukkan heavy whipping cream dan gaul lagi. Kecilkan api dan gaul sehingga topping likat. Angkat dan masukkan stevia. Tuang atas bahan kastard sejuk. Masukkan semula dalam peti ais..
  4. Hidangkan dalam keadaan sejuk..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Roti Puding Karamel Keto ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!