Home

Cara Memasak Pizza Wrap Segera Sedap 8 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Pizza Wrap Segera di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Pizza Wrap Segera yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Pizza Wrap Segera - velavinkabakery.com

11 Bahan - Bahan Resepi Pizza Wrap Segera

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Pizza Wrap Segera ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 11 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 keping - Mission wrap (boleh juga guna roti paratha).
  2. Sedia 1 keping - kecil isi ayam (di potong kecil2 dan rebus sekejap).
  3. Sedia 1 batang - sosej ayam (di potong bulat2 dan rebus sekejap).
  4. Sedia 1/8 - lada benggala (di hiris memanjang dan di potong kecil).
  5. Sedia 1/8 - biji bawang besar (di hiris sederhana nipis).
  6. Sedia 1 - mangkuk kecil mozarella cheese yang di parut.
  7. Sedia 1/2 - mangkuk kecil ceddar cheese (di parut halus).
  8. Sedia 2 - sudu besar sos tomato spagetti.
  9. Sedia 1/3 batang - cili merah (boleh letak capsicum merah).
  10. Sedia 2 cawan - air untuk rebus ayam dan sosej.
  11. Sedia 1/2 - sudu besar minyak masak (sapu pada kuali).

8 Step by Step Pizza Wrap Segera

Dah ada 11 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Pizza Wrap Segera pula. Simple saja cuma 8 langkah.

  1. Siapkan bahan2 topping dan wrap ni. Boleh juga nak guna roti paratha dan lain lain..
  2. Sediakan pan bulat tahan lekat. Sapukan sedikit minyak masak pada pan untuk elakkan wrap melekat bila di bakar nanti. Letakkan wrap atasnya..
  3. Letak 2 sudu besar sos sphagetti pada wrap. Sapu biar rata..
  4. Kemudian taburkan mozarella cheese dulu. Fungsinya supaya bahan2 lain akan melekat pada wrap nanti. Lepas tu taburkan ayam dan sosej yg dah di rebus tadi keliling wrap..
  5. Taburkan pula bawang dan capsicum serta cili merah atas wrap tadi. Saja letak cili merah sebab nak bagi nampak warna menarik. Kalau ada capsicum merah lagi cantik..
  6. Kemudian taburkan sekali lagi mozarella cheese dan akhir sekali cheddar cheese atasnya..
  7. Bukak api dapur dan tutup kuali dengan tudung pengukus. Bakar dengan api sederhana selama 10 minit atau sehingga masak..
  8. Tadaaaa. Pizza siapp. Dah ala2 pizza stuffed crust sebab kulitnya nipis dan rangup. Boleh la di potong 8 dan makan dengan anak2 masa cuti sekolah ni. SELAMAT MENCUBA! 😍.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Pizza Wrap Segera ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!