Home

Resepi Ayam Goreng Gluten Free #PhopByLiniMihd #Batch21 Cepat 2 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Ayam Goreng Gluten Free #PhopByLiniMihd #Batch21 di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ayam Goreng Gluten Free #PhopByLiniMihd #Batch21 yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Ayam Goreng Gluten Free #PhopByLiniMihd
#Batch21 - velavinkabakery.com

7 Bahan - Bahan Resepi Ayam Goreng Gluten Free #PhopByLiniMihd #Batch21

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ayam Goreng Gluten Free #PhopByLiniMihd #Batch21 ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 7 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Isi ayam yang dipotong kecil.
  2. Sedia 1 sudu teh - serbuk kunyit.
  3. Sedia 1/2 sudu teh - serbuk kari.
  4. Sedia - Garam pink.
  5. Sedia 1 sudu makan - Tepung Beras Cap Jati.
  6. Sedia 1 sudu makan - Tepung Jagung Non Gmo.
  7. Sedia Daun - kari.

2 Cara Membuat Ayam Goreng Gluten Free #PhopByLiniMihd #Batch21

Dah ada 7 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ayam Goreng Gluten Free #PhopByLiniMihd #Batch21 pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Isi ayam yang dipotong kecik. Campurkan dengan serbuk kunyit, garam, serbuk kari, Tepung Beras dan Tepung Jagung. Sebatikan dan perap seketika..
  2. Goreng isi ayam dan setelah hampir masak dan garing, masukkan daun kari. Kemudian boleh angkat dan hidangkan.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ayam Goreng Gluten Free #PhopByLiniMihd #Batch21 ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!