Home

Resepi Sandwic Sausage & Cheese Enak 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Sandwic Sausage & Cheese di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Sandwic Sausage & Cheese yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Sandwic Sausage & Cheese - velavinkabakery.com

5 Ingredients of Resepi Sandwic Sausage & Cheese

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Sandwic Sausage & Cheese ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 12 keping - roti Gardenia.
  2. Sedia 12 keping - cheesedale.
  3. Sedia 12 batang - sosej ayam.
  4. Sedia 3 sudu makan - marjerin (anggaran).
  5. Sedia 2 cawan - air (untuk rebus sosej).

5 Cara Membuat Sandwic Sausage & Cheese

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Sandwic Sausage & Cheese pula. Simple saja cuma 5 langkah.

  1. Rebuskan sosej dengan 2 cawan air sehingga didih, kemudian toskan airnya..
  2. Ambil 2 keping Cheesedale untuk 2 keping roti. Ia sebagai penampal pada roti supaya apabila dipotong, roti dan sosej tidak bersepah..
  3. Ambil 2 keping roti, letak 1 lapisan Cheesedale, kemudian letakkan 2 batang sosej, letak Cheesedale & tutupkan dengan lagi sekeping roti..
  4. Panaskan kuali tanpa lekat, sambil tu sapukan permukaan luar roti di kedua belah dengan sedikit marjerin. Kemudian gorengkan tanpa minyak sehingga sedikit kekuningan dua-dua belah bahagian. (Ulang langkah diatas sehingga selesai untuk semua roti)..
  5. Siap, boleh dipotong mengikut kreativiti. Yani potongkan dua keping roti kepada 2 bahagian menjadi 4 bahagian. Jadi dapat 4 segitiga untuk 2 keping roti yang pertama. Selamat mencuba.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Sandwic Sausage & Cheese ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!