Home

Cara Memasak Roasted Chicken Drummet ala dominos! (Airfryer) Cepat 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Roasted Chicken Drummet ala dominos! (Airfryer) di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Roasted Chicken Drummet ala dominos! (Airfryer) yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Roasted Chicken Drummet ala dominos! (Airfryer) - velavinkabakery.com

9 Bahan - Bahan Resepi Roasted Chicken Drummet ala dominos! (Airfryer)

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Roasted Chicken Drummet ala dominos! (Airfryer) ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 9 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 10-12 - ketul drummet.
  2. Sedia 3 ulas - bawang putih (ditumbuk kasar).
  3. Sedia 2 - sudu besar cili boh.
  4. Sedia 3-4 - sudu madu.
  5. Sedia 2-3 - sudu sos tiram.
  6. Sedia 2 - sudu kicap manis.
  7. Sedia - Lada hitam tumbuk (ikut suka banyak mana).
  8. Sedia Sedikit - Serbuk maggi cukup rasa.
  9. Sedia - Aluminium foil untuk alas drummet.

3 Cara - Cara Roasted Chicken Drummet ala dominos! (Airfryer)

Dah ada 9 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Roasted Chicken Drummet ala dominos! (Airfryer) pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Okay first,Campur je semua bahan2,kalau tak suka berkuah sangat just letak drummet je k? i suka berkuah so i tuang semua😂 then letak dalam aluminium foil, bakar suhu 200c. set dalam 15min dulu.
  2. Dah 15min, keluarkan. terbalikkan drummet tadi, kita nak bakar bahagian bawah tu pulak. Then sambung bakar lg 10 min. suhu sama 200c..
  3. Dah siap !cukup rasa semua manis masin pedas😋boleh letak lemon kalau suka masam2 sikit..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Roasted Chicken Drummet ala dominos! (Airfryer) ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!