Home

Cara Memasak Ayam Goreng Ala mekdi dan brokoli goreng Enak 4 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Ayam Goreng Ala mekdi dan brokoli goreng di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ayam Goreng Ala mekdi dan brokoli goreng yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Ayam Goreng Ala mekdi dan brokoli goreng - velavinkabakery.com

4 Bahan - Bahan Resepi Ayam Goreng Ala mekdi dan brokoli goreng

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ayam Goreng Ala mekdi dan brokoli goreng ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Ayam.
  2. Sedia - Tepung bestari.
  3. Sedia - Tepung jagung.
  4. Sedia - Serbuk cili.

5 Step by Step Ayam Goreng Ala mekdi dan brokoli goreng

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ayam Goreng Ala mekdi dan brokoli goreng pula. Simple saja cuma 5 langkah.

  1. Gaulkan ayam dengan tepung bestari, sedikit tepung jagung dan sedikit serbuk cili (untuk kepedasan). Takmau letak serbuk cili pun takpe..
  2. Gaul sehingga sebati..
  3. Perapkan ayam selama 15-30 minit.
  4. Panaskan minyak, masukkan ayam..
  5. Siap untuk dihidang. Selamat mencuba! 🥰.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ayam Goreng Ala mekdi dan brokoli goreng ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!