Home

Resepi Twisties Snack for kids Sedap 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Twisties Snack for kids di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Twisties Snack for kids yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Twisties Snack for kids - velavinkabakery.com

8 Ingredients of Resepi Twisties Snack for kids

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Twisties Snack for kids ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 8 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 100 g - Isi ayam.
  2. Sedia - Tepung gandum 2 sudu besar.
  3. Sedia - Tepung jagung 4 sudu besar.
  4. Sedia - Air.
  5. Sedia - Cream cheese.
  6. Sedia - Carrot.
  7. Sedia - Bawang holland.
  8. Sedia - Serbuk kunyit untuk warna.

4 Instructions Twisties Snack for kids

Dah ada 8 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Twisties Snack for kids pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Isi ayam dikisar halus tanpa air.Kemudian masukkan carrot dan bawang holland kisar bersama isi ayam hingga nampak sebati..
  2. Masukkan tepung jagung dan gandum serta cream cheese.Untuk lebih sedap masukkan banyak cream cheese untuk rasa lemak keju kerana resepi ini tidak menggunakan garam..
  3. Masukkan air.Adunan akan nampak sedikit cair..Ambil piping bag(jika tak ada boleh pakai plastik biasa gunting sedikit dibucunya untuk dijadikan piping bag).
  4. Pipe kan adunan tadi ke dalam kuali yang mempunyai minyak panas.Adunan akan terapung bila dah masak..Goreng sampai nampak warna kuning garing..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Twisties Snack for kids ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!