Home

Cara Membuat Bingka Roti Sedap 2 Langkah

Aneka Resepi Puding Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Bingka Roti di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Bingka Roti yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Bingka Roti - velavinkabakery.com

8 Ingredients of Resepi Bingka Roti

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Bingka Roti ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 8 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - mangkuk kulit roti.
  2. Sedia 3 - biji telur.
  3. Sedia 1 cawan - tepung gandum.
  4. Sedia 3 cawan - susu segar.
  5. Sedia 1 - sdt esen vanila.
  6. Sedia 1 - sdt garam.
  7. Sedia 1 - sudu mentega utk lenser loyang.
  8. Sedia 1/2 cawan - gula caster.

2 Step by Step Bingka Roti

Dah ada 8 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Bingka Roti pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Kulit roti potong panjang.Kemudian satukan sume bahan blender.Tuang atas kulit roti tadi biar 10 minit bg roti tenggelam..
  2. Lenser loyang ngn mentega..tabir kismis atas kemudian bakar api atas bawah 150..ok siapppp...

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Bingka Roti ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!