Home

Cara Membuat Pudding Roti Mudah Cepat 7 Langkah

Aneka Resepi Puding Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Pudding Roti Mudah di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Pudding Roti Mudah yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Resepi Puding Roti Mudah Dan Sedap Assalamualaikum dan selamat berjumpa lagi di channel Sis Damia Untuk membuat Puding Roti yang sedap ini. Assalamualaikum, Hi, Saya share recipe Puding Roti Mudah, Cepat & Sedap. Puding Roti memang sesuai dihidangkan samada untuk sarapan atau untuk minum petang.

Pudding Roti Mudah - velavinkabakery.com Puding roti ini sangat nikmat untuk dihidangkan ketika panas-panas karena rasanya yang segar. Beli bahan-bahan pudding roti dan bahan pelengkapannya di hemat.id untuk mendapatkan promosi Sebenarnya ada alat elektronik dipasaran yang khusus untuk membuat roti, mudah digunakan. Cara membuat puding roti sendiri tergolong mudah dan praktis.

9 Bahan - Bahan Resepi Pudding Roti Mudah

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Pudding Roti Mudah ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 9 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 5 keping - roti putih.
  2. Sedia 1 tin - susu cair.
  3. Sedia 1/2 cawan - susu pekat.
  4. Sedia 1 - peket agar-agar segera.
  5. Sedia 2 - biji telur.
  6. Sedia 1 cawan - air.
  7. Sedia 1 sudu teh - esen vanilla.
  8. Sedia - Pewarna merah (anggaran 1/2 - 1 sudu teh).
  9. Sedia - Serbuk koko (anggaran 2 sudu besar).

Puding roti berbahan dasar agar-agar, santan, telur, susu, roti tawar dan gula, yang dicampur menjadi satu. Maka resep puding roti tawar berikut wajib banget nih untuk Sahabat Tani coba. Resep dan Cara Membuat Puding Roti Srikaya yang Enak, Lembut dan Nikmat. Anda mungkin sudah tidak asing dengan hidangan.

7 Step by Step Pudding Roti Mudah

Dah ada 9 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Pudding Roti Mudah pula. Simple saja cuma 7 langkah.

  1. Sediakan bahan-bahan.
  2. Roti di potong kecil dan di masukkan ke dalam blender. Campurkan semua bahan kecuali air dan agar-agar.
  3. Kisar bahan sehingga halus. Ketepikan.
  4. Panaskan 1 cawan air dalam periuk dan masukkan serbuk agar-agar. Kacau hingga agar-agar larut dan mendidih. Matikan api..
  5. Tuang bahan yang telah dikisar tadi ke dalam periuk agar-agar. Kacau rata. Selepas itu bahagikan kepada 3 bahagian. 1 bahagian di letak pewarna merah. 1 bahagian di letak serbuk koko dan satu bahagian lagi tanpa penambahan warna..
  6. Sediakan loyang atau bekas bersesuaian. Tuang adunan koko, di ikuti dengan adunan tanpa warna dan akhir sekali adunan warna merah. Lorek bahagian atas dengan garfu atau chopstick untuk membuat ukiran.
  7. Sejuk kan sebentar pada suhu bilik sebelum didinginkan di dalam peti sejuk. Setelah pudding set sekitar 2 jam, boleh lah dikeluarkan dan dipotong.

Resepi Puding Roti Paling Sedap dan Mudah - Kami ingin berkongsi resepi puding roti. Mencari idea untuk resipi untuk petang […] Bread pudding atau puding roti terbuat dari roti tawar, telur, susu, butter, cream, dan keju. Roti tawar inilah yang memberikan tekstur lembut pada kudapan yang satu ini. Roti tawar siapa yang tidak tahu namanya, dan banyak dijual super market. Roti tawar biasanya dimakan dengan berbagai macam rasa selai.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Pudding Roti Mudah ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!