Home

Resepi Baby Horn Ayam Carbonara #KCHUP Enak 14 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Baby Horn Ayam Carbonara #KCHUP di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Baby Horn Ayam Carbonara #KCHUP yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Baby Horn Ayam Carbonara #KCHUP - velavinkabakery.com

14 Bahan - Bahan Resepi Baby Horn Ayam Carbonara #KCHUP

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Baby Horn Ayam Carbonara #KCHUP ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 14 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Bahan-bahan untuk KON :.
  2. Sedia - roti loaf secukupnya.
  3. Sedia - bancuhan tepung [untuk gam].
  4. Sedia - telur [dikocok].
  5. Sedia - bread crumb warna oren.
  6. Sedia - Untuk inti yang sangat JUICY.
  7. Sedia 1 tin - prego carbonara.
  8. Sedia 1 - sudu buttercup/margerine.
  9. Sedia 1 - labu bawang besar [potong dadu].
  10. Sedia 1 - mangkuk kecil isi ayam.
  11. Sedia 3 keping - cheddar cheese.
  12. Sedia - Hiasan :.
  13. Sedia - Salad.
  14. Sedia - Hirisan tomato.

4 Cara Membuat Baby Horn Ayam Carbonara #KCHUP

Dah ada 14 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Baby Horn Ayam Carbonara #KCHUP pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Buang tepi roti, gelek dengan rolling pin hingga roti menipis supaya tak serap minyak semasa menggoreng nanti. Potong/gunting roti bentuk segi tiga, gulung bentuk kon sapu gam (bancuhan tepung gandum & air) di akhir gulungan, pastikan elok melekat..
  2. Celup dalam telur, golek merata dengan bread crumb. Panaskan minyak secukupnya, goreng hingga cantik kekuningan angkat dan toskan minyak..
  3. Dalam kuali panaskan butter/margerine hingga cair, tumis bawang hingga layu, masukkan isi ayam, masak sebentar Masukkan 1 tin prego carbonara Masukkan cheddar cheese Masak sebentar, inti dah mesra tutup api Oppsss memang tak letak apa-apa perasa, prego tu sudah ada rasa, sedap. Jika hendak rasa pedas "spicy" tumbuk lada hitam, campurkan dengan inti. siap.
  4. Cara seterusnya : Ambil 1 kon, sumbat/isikan inti Letak salad & tomato Sedia dihidangkan selamat mencuba.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Baby Horn Ayam Carbonara #KCHUP ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!