Home

Resepi Sup Kaki Ayam #PhopByLiniMohd #Batch21 Mudah 11 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Sup Kaki Ayam #PhopByLiniMohd #Batch21 di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Sup Kaki Ayam #PhopByLiniMohd #Batch21 yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Sup Kaki Ayam #PhopByLiniMohd #Batch21 - velavinkabakery.com

11 Ingredients of Resepi Sup Kaki Ayam #PhopByLiniMohd #Batch21

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Sup Kaki Ayam #PhopByLiniMohd #Batch21 ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 11 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia - Sup Bunjut Mak Siti.
 2. Sedia - Bawang besar.
 3. Sedia - Bawang Putih.
 4. Sedia - Halia.
 5. Sedia - Air.
 6. Sedia - Kaki ayam.
 7. Sedia - Cuka apple Heinz.
 8. Sedia - Lobak merah.
 9. Sedia - Kentang.
 10. Sedia Daun - sup.
 11. Sedia - Garam pink.

2 Cara - Cara Sup Kaki Ayam #PhopByLiniMohd #Batch21

Dah ada 11 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Sup Kaki Ayam #PhopByLiniMohd #Batch21 pula. Simple saja cuma 2 langkah.

 1. Tumis sup Bunjut, bawang besar, bawang putih dan halia..
 2. Tambah air, masukkan kaki ayam dan sedikit cuka apple. Saya guna noxxa HP 15minit. Selepas bunyi bip. Keluarkan wap dahulu. Kemudian saya masukkan kentang dan lobak merah, Hp 4minit. Selepas siap, masukkan dalam mangkuk, tabur daun sup dan hidangkan.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Sup Kaki Ayam #PhopByLiniMohd #Batch21 ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!