Home

Resepi 👩‍🍳LAUK PAUK : AYAM GORENG KUNYIT SIMPLE Mudah 6 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi 👩‍🍳LAUK PAUK : AYAM GORENG KUNYIT SIMPLE di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan 👩‍🍳LAUK PAUK : AYAM GORENG KUNYIT SIMPLE yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Cara Masak Ayam Goreng Kunyit Yang Sedap! Hi guys.jumpa lagi trimaksih smua yg sudah mengikuti saya semoga kalian semua sehat dan banyak Rezki ok guys dividio saya kali ni sy masak Ayam goreng. Lauk lauk yang dimasak oleh Fasha adalah lauk harian yang mudah seperti ikan kembong goreng, sup ayam, ayam masak kicap, sambal belacan dan sayur bayam.

👩‍🍳LAUK PAUK : AYAM GORENG KUNYIT SIMPLE - velavinkabakery.com Kadang-kadang, dengan nasi panas ni makan lauk simple-simple pun dah cukup! Telur mata ke ikan kering ke sambal-sambal dah cukup buat dahi Ratah saja pun sedap. Pekena dengan telur mata dan sambal pedas, inilah lauk yang tidak pernah.

8 Bahan - Bahan Resepi 👩‍🍳LAUK PAUK : AYAM GORENG KUNYIT SIMPLE

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat 👩‍🍳LAUK PAUK : AYAM GORENG KUNYIT SIMPLE ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 8 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 3 - @4 ketul ayam dipotong kecil.
  2. Sedia - Sayur(tpulang korang nak letak sayur apa pn boleh).
  3. Sedia 1 - biji bawang besar(potong bulat).
  4. Sedia 2 ulas - bawang merah.
  5. Sedia 4 ulas - bawang putih(diketuk).
  6. Sedia 5-6 - tangkai cili hijau.
  7. Sedia - Garam, serbuk kunyit dan perasa secukupnya.
  8. Sedia - Minyak untuk menggoreng.

Koleksi Resipi Lauk Pauk Bajet, Mudah Masak & Sedap. Lihat juga resep Sambal goreng udang ala mama Juli enak lainnya. Gaulkan ayam dengan sedikit garam dan serbuk kunyit. Panaskan minyak dalam kuali dan goreng ayam separuh masak.

6 Instructions 👩‍🍳LAUK PAUK : AYAM GORENG KUNYIT SIMPLE

Dah ada 8 bahan di atas? Mari tengok cara membuat 👩‍🍳LAUK PAUK : AYAM GORENG KUNYIT SIMPLE pula. Simple saja cuma 6 langkah.

  1. Salutkan ayam dengan serbuk kunyit. Biarkan seketika.ni antara bahan2 saya. Umah dah kehabisan sayur. So guna mana yang ada. Hahah. Ok next!.
  2. Panaskan minyak, goreng ayam separuh masak.
  3. Kemudian masukkan lobak merah. Goreng agak sikit layu, masukkan bawang merah dan bawang putih. Kacau smpai naik bau..
  4. Kemudian masukkan sayur, bawang besar yg dipotong bulat, cili hijau, garam dan serbuk perasa. Kacau sebati..
  5. Tunggu bawang agak sikit layu, angkat dan hidangkan..
  6. 💡SUDUT SEMBANG : sayur tu korang boleh guna macam kacang panjang ke.. Kacang buncis, brokoli, bunga kubis ke.. Lagi sedap. Kte guna mana ada je ni. Heeheh... ❤️.

Cara Masak Ayam Goreng Kunyit Paling Rangup, 'Simple' & Sedap. Semua orang suka Ayam Goreng, bukan? Bermacam versi ayam goreng boleh dijumpai di Malaysia seperti ayam goreng berempah, ayam. Cara Membuat Ayam Goreng Kunyit. saya sendiri sangat suka mencuba resipi turun-temurun atau resipi masakan baru yang sedang popular. saya selalu membeli majalah-majalah resipi kembali ke resepi, kali ini saya akan cuba share cara menyediakan ayam goreng kunyit. resepi ini saya dapat. "Ish, kering dan liat pulak daging goreng kunyit yang aku masak ni bila dah sejuk. Macam mana masak daging goreng kunyit macam kat kedai tu ye.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi 👩‍🍳LAUK PAUK : AYAM GORENG KUNYIT SIMPLE ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!