Home

Resepi Ayam Goreng Kanak2 SuperSimpleSedap Sedap 2 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Ayam Goreng Kanak2 SuperSimpleSedap di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ayam Goreng Kanak2 SuperSimpleSedap yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Ayam Goreng Kanak2 SuperSimpleSedap - velavinkabakery.com

7 Ingredients of Resepi Ayam Goreng Kanak2 SuperSimpleSedap

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ayam Goreng Kanak2 SuperSimpleSedap ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 7 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 2 keping - ayam dada (nipis).
  2. Sedia 2 - sudu tepung bestari.
  3. Sedia 1 - sudu tepung beras.
  4. Sedia 1 - sudu serbuk cili.
  5. Sedia - Salad (hiasan).
  6. Sedia - Tomato ceri (hiasan).
  7. Sedia - Sos/mayonis.

2 Step by Step Ayam Goreng Kanak2 SuperSimpleSedap

Dah ada 7 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ayam Goreng Kanak2 SuperSimpleSedap pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Potong dada ayam secara 'fillet'. Bancuh 1 sudu tepung bestari dan rendamkan ayam yang telah dipotong. Campurkan tepung bestari, tepung beras dan serbuk cili (campuran kering). Salutkan tepung kering kepada ayam yang telah direndam. Buat 2 kali untuk salutan yang cantik setelah digoreng. Kemudian,goreng. Siap!.
  2. Hiaskan dengan sayuran kegemaran anak-anak. Sediakan sos/mayonis..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ayam Goreng Kanak2 SuperSimpleSedap ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!