Home

Cara Memasak Rendang Ayam Tanpa Kerisik #phopbylinimohd #batch17 Sedap 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Rendang Ayam Tanpa Kerisik #phopbylinimohd #batch17 di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Rendang Ayam Tanpa Kerisik #phopbylinimohd #batch17 yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Rendang Ayam Tanpa Kerisik #phopbylinimohd #batch17 - velavinkabakery.com

10 Ingredients of Resepi Rendang Ayam Tanpa Kerisik #phopbylinimohd #batch17

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Rendang Ayam Tanpa Kerisik #phopbylinimohd #batch17 ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 10 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 1/2 - ekor ayam.
 2. Sedia 1 - inci halia.
 3. Sedia 1 - labu bawang besar.
 4. Sedia 3 ulas - bawang putih.
 5. Sedia 1 - inci halia.
 6. Sedia 1 - inci kunyit.
 7. Sedia 1 helai - daun kunyit.
 8. Sedia 1 - sudu besar lada kisar.
 9. Sedia Sedikit - asam keping.
 10. Sedia 1 kotak - kecil santan.

3 Cara Penyediaan Rendang Ayam Tanpa Kerisik #phopbylinimohd #batch17

Dah ada 10 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Rendang Ayam Tanpa Kerisik #phopbylinimohd #batch17 pula. Simple saja cuma 3 langkah.

 1. Kisar semua bahan kecuali asam keping.
 2. Tumis bahan dan masukkan ayam. Tambah serbuk perasa, garam dan asam keping dan santab. Angkat apabila ayam sudah masak dan kuah sedikit kering dan taburkan daun kunyit..
 3. Rendang ayam tanpa kerisik sedia untuk dihidangkan..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Rendang Ayam Tanpa Kerisik #phopbylinimohd #batch17 ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!