Home

Cara Membuat Ayam Panggang Cepat 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Ayam Panggang di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ayam Panggang yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Ayam Panggang - velavinkabakery.com

5 Ingredients of Resepi Ayam Panggang

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ayam Panggang ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1/4 - potongan ayam.
  2. Sedia 1 - sudu kecil serbuk lada hitam kasar.
  3. Sedia 1 - sudu kecil serbuk lada putih.
  4. Sedia 1/2 - sudu kecil mixed herb.
  5. Sedia 1-2 - sudu besar minyak zaitun.

3 Step by Step Ayam Panggang

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ayam Panggang pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Cuci ayam bersih dan perapkan potongan ayam dengan serbuk lada hitam, serbuk lada putih, mixed herb dan minyak zaitun.
  2. Perap selama 1/2 - 1 jam dan masak atas kuali yang tidak melekat ataupun magic pan..
  3. Boleh dimakan bersama salad dan sos kewpie.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ayam Panggang ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!