Home

Cara Membuat Tortilla ayam Cepat 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Tortilla ayam di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Tortilla ayam yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Hari ni saya nak kongsikan resepi tortilla wraps yang sangat senang dan sedap dengan menggunakan bahan-bahan yang mudah. Sesuai untuk dimakan pada bila-bila. "Cara-cara memasak Tortilla Ayam. Proses pembuatan awal istanbul kebab turki asli daging SAPI dan daging ayam viral.

Tortilla ayam - velavinkabakery.com Tips untuk memdapatkan ayam yang lebih rengup ialah dengan menggoreng ayam dua kali. Resepi Tortilla Wrap Ayam Panggang sesuai dihidangkan untuk sarapan pagi atau makan malam. Jika anda tercari makanan yang simple dan mudah juga tidak terlalu 'berat' untuk.

12 Ingredients of Resepi Tortilla ayam

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Tortilla ayam ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 12 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - paket mission warp.
  2. Sedia 1 - ketul dada ayam.
  3. Sedia 1/2 batang - lobak merah(diparut).
  4. Sedia Sedikit - sayur kubis /kubis ungu dihiris halus.
  5. Sedia 1 - biji tomato.
  6. Sedia - Sos cili.
  7. Sedia - Mayonis.
  8. Sedia - Sos tausand island.
  9. Sedia 1 - biji bawang merah.
  10. Sedia 1 - biji telur.
  11. Sedia 1 - mangkuk kecil tepung kentucky.
  12. Sedia - Minyak untuk menggoreng.

Ambil selembar tortilla, beri letus, timun, tomat, irisan ayam, mayones, dan saus tomat. Cara Membuat Roti Tortilla Yang Gampang dan Sangat Mudah. (Separuhnya ayam lagi masak dg di tmbah boncabe). Lihat juga resep Chicken Bites Tortilla Chips enak lainnya. Membuat tortilla wrap atau kulit tortilla seperti ini bukan hal baru bagi saya, namun beberapa kali Makanan ini terbuat dari tortilla yang telah diisi dengan suwiran daging ayam atau daging sapi.

3 Cara - Cara Tortilla ayam

Dah ada 12 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Tortilla ayam pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Sediakan bahan bahan..
  2. Dada ayam dihiris nipis memanjang.kemudian dicelup dalam telur dan digaulkan dwngan tepung kentucky.kemudian goerng ayam hingga masak.Setelah ayam masak ambil warp.letakkan mayonis,isi ayam dan sayur.picitkan sos cili dan tausand island.kemudian boleh la di balut..
  3. Siap dan boleh dihidangkan..

Resepi Tortilla Wrap Mudah & Sedap, Sesuai Untuk Anda Yang Nak Diet! Pecahkan telur dan masukkan ayam tadi. Tortilla merupakan salah satu makanan khas Amerika yang cukup populer belakangan ini. Salah satu kuliner khas asal Amerika adalah Tortilla. Mungkin mendengar nama "Tortilla" ini masih cukup.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Tortilla ayam ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!