Home

Cara Membuat Tauhu begedil Mudah 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Enak.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Tauhu begedil di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Tauhu begedil yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Kali pertama buat tauhu BEGEDIL viral ni sedap rupanya patutlah viral , ramai orang jual tauhu BEGEDIL viral ni tapi mahal la nak jimat korang kena buat. You can choose either Tauhu Creamy Bergedil Ayam Tauhu Creamy Bergedil Daging Tauhu Creamy Bergedil mashroom Come with special sauce. Begedil banyak jenisnya, antaranya begedil kentang, begedil jagung, begedil ayam, ada pula tauhu begedil seperti Resepi dan bahan-bahan untuk membuat tauhu begedil sangat mudah dan senang.

Tauhu begedil - velavinkabakery.com Teringin nak mencuba resepi tauhu begedil yang lengkap isinya dengan lauk kegemaran lepas tu cicah Jadi kami sarankan kalau anda nak buat resepi tauhu begedil ni, pilih tauhu yang dibungkus. Aplikasi Resepi Tauhu Bergedil/ ini menyediakan pelbagai resepi memasak tauhu bergedil dengan rasa yang sedap , dengan kaedah memasak yang sangat mudah dan ringkas untuk di cuba anda. Kami open order tauhu begedil tapi order sehari sebelum tau boleh DM atau WhatsApp untuk detail link dekat bio #smallbusinessowner #tauhubegedil #tauhubegedilayam.

13 Bahan - Bahan Resepi Tauhu begedil

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Tauhu begedil ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 13 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 15 - ketul tauhu goreng.
  2. Sedia 5 - biji ubi kentang.
  3. Sedia - Bahan A (dimasakkan).
  4. Sedia 250 g - isi ayam cincang.
  5. Sedia 2 - biji bawang besar.
  6. Sedia 4 ulas - bawang putih.
  7. Sedia - Bahan B.
  8. Sedia 2 - pokok daun bawang.
  9. Sedia 5 - biji cili hijau.
  10. Sedia 5 - biji telur ayam.
  11. Sedia Sedikit - lada putih.
  12. Sedia Sedikit - lada hitam.
  13. Sedia Sedikit - garam.

Resepi tauhu bergedil ini juga boleh digantikan dengan ayam, udang dan sebagainya mengikut citarasa masing-masing. Ok jom tengok cara penyediaan tauhu bergedil yang best ni. Tauhu Begedil ni memang sedap dan sesuai dinikmati pada bila-bila masa. Ramai yang takut nak cuba Namun menerusi perkongsian Puan Siti Misyati, beliau kongsikan resipi Tauhu Begedil yang.

4 Cara Penyediaan Tauhu begedil

Dah ada 13 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Tauhu begedil pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Bahan A....bawang besar dan bawang putih dicincang setelah dicincang bahan tersebut ditumis sehingga kuning kemudian masukkan isi ayam yg dicincang sehingga separuh masak..
  2. Ubi kentang boleh di goreng ataupun di rebus mengikut kesukaan anda macam saya lebih suka di goreng...setelah siap ubi kentang perlu di tumbuk sehingga lumat kemudian masukkan kesemua Bahan A dan Bahan B bersama sebiji telur.
  3. Tauhu dipotong dan dikeluarkan isi tauhu untuk dimasukkan inti begedil..kemudian pecahkan telur untuk disalutkan tauhu sebelum di goreng....
  4. Selamat mencuba semua.

See all videos on Attvideo. tengah viral resipi tauhu begedil dengan kuah kicap hitam manis yang sudah share hingga ribuan kali, ramai orang buat menjadi dan sangat recomended untuk anda cuba. Celup tauhu begedil dlm telur dan goreng sehingga kuning keemasan. Sebelum dihidangkan, tabur dgn hirisan daun bawang. Tauhu Begedil Montoq @ Man Burger Lava. isi dalam sikit,tahu je besar. bila mkn rasa kosong. mana isi? harga. Click on the heart to add this to your Favourite list.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Tauhu begedil ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!