Home

Resepi Ayam goreng crispy Enak 4 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Ayam goreng crispy di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ayam goreng crispy yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Bagaimana ya supaya ayam goreng crispy yang Anda buat benar-benar renyah? Cara Bikin Tepung Ayam Goreng Crispy mirip Ayam Goreng Kentucky ! Salah satu makan yang paling mendunia adalah Ayam Goreng Tepung Crispy, buktinya kian marak bermunculan Restoran.

Ayam goreng crispy - velavinkabakery.com Gunakan api sedang di awal proses menggoreng untuk mematangkan ayam. Lalu, besarkan api untuk mendapatkan tekstur yang crispy dan tidak. Modal utama usaha ayam goreng crispy.

4 Ingredients of Resepi Ayam goreng crispy

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ayam goreng crispy ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Ayam 1/2 ekor.
  2. Sedia - Serbuk kunyit 1sudu.
  3. Sedia - Garam 1sudu kecik.
  4. Sedia - Tepung beras 1sudu.

Bisnis ayam goreng cukup menjanjikan (Shutterstock). Ayam Goreng Tulang Lunak Hayam Wuruk. This chain specializing in the popular tulang lunak style In addition to the excellent crispy variety, this chain has been doing a popular telur asin variation long. Resep Ayam Goreng Crispy, Masakan yang Membuat Hati Riang Gembira.

4 Cara Memasak Ayam goreng crispy

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ayam goreng crispy pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Gaul ayam dengan serbuk kunyit,garam tepung beras.
  2. Goreng dengan minyak banyak.
  3. Sehingga garing dan masak sepenuhnya.
  4. Siap untuk di hidang.

Simpan ke bagian favorit Tersimpan di bagian favorit. Ingin satu resep yang sangat disukai oleh keluarga? Mulai dari olahan ayam semur, ayam kecap, ayam ungkep hingga ayam goreng. Ya, ayam geprek crispy berbeda dengan ayam geprek biasa, balutan tepung pada ayam crispy lebih tebal serta lebih. Membuat Ayam Goreng Crispy tidak susah, tidak perlu keahlian masak.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ayam goreng crispy ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!