Home

Resepi Tongkeng Ayam Goreng Crispy Mudah 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Tongkeng Ayam Goreng Crispy di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Tongkeng Ayam Goreng Crispy yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Tongkeng Ayam Goreng Crispy - velavinkabakery.com

4 Bahan - Bahan Resepi Tongkeng Ayam Goreng Crispy

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Tongkeng Ayam Goreng Crispy ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 kg - tongkeng ayam.
  2. Sedia 225 gram - tepung goreng serbaguna.
  3. Sedia 3 cawan - minyak.
  4. Sedia - Setengah gelas air sejuk bercampur ais.

3 Instructions Tongkeng Ayam Goreng Crispy

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Tongkeng Ayam Goreng Crispy pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Sediakan bahan-bahan.Cuci bersih tongkeng ayam..
  2. Bancuh tepung dengan air ais dan celup tongkeng ayam ke dalam bancuhan basah.Kemudian salut dengan tepung kering barulah goreng..
  3. Goreng sehingga masak...garing keemasan..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Tongkeng Ayam Goreng Crispy ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!