Home

Cara Membuat Koci Labu Bersantan #PhopbyLiniMohd Mudah 20 Bahan

Aneka Resepi Kuih Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Koci Labu Bersantan #PhopbyLiniMohd di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Koci Labu Bersantan #PhopbyLiniMohd yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Koci Labu Bersantan #PhopbyLiniMohd - velavinkabakery.com

20 Ingredients of Resepi Koci Labu Bersantan #PhopbyLiniMohd

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Koci Labu Bersantan #PhopbyLiniMohd ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 20 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia - Inti.
 2. Sedia 200 gm - kelapa parut putih.
 3. Sedia 90 gm - gula merah.
 4. Sedia 80 gm - gula pasir.
 5. Sedia 150 ml - air.
 6. Sedia 1 - sdt garam.
 7. Sedia 2 helai - daun pandan.
 8. Sedia 25 gm - Tepung gandum.
 9. Sedia - Doh.
 10. Sedia 250 gm - tepung pulut.
 11. Sedia 25 gm - tepung gandum.
 12. Sedia 200 gm - isi labu yang telah dikukus.
 13. Sedia - Dadih.
 14. Sedia 250 ml - santan.
 15. Sedia 25 ml - air.
 16. Sedia 1 - sdt garam.
 17. Sedia 10 gm - tepung beras.
 18. Sedia 10 gm - tepung jagung.
 19. Sedia - Untuk membalut.
 20. Sedia Daun - pisang yang telah dilayur kemudian di potong 5"×5.5".

3 Cara Penyediaan Koci Labu Bersantan #PhopbyLiniMohd

Dah ada 20 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Koci Labu Bersantan #PhopbyLiniMohd pula. Simple saja cuma 3 langkah.

 1. Cara memasak inti. Masukkan kesemua bahan kecuali tepung gandum dan masak sehingga kering air nya.Masukkan tepung gandum utk melekatkan inti tersebut supaya senang utk digentel..
 2. Dadih santan.Masukkan kesemua bahan dan kacau di atas api sehingga santan jadi pekat.
 3. Campurkan bahan2 utk doh dan uli dengan air sedikit demi sedikit sehingga doh tidak melekat di tangan. Gentel doh dan masukkan inti kemudian kukus 10minit dan setelah masak masukkan doh tadi ke dalam dadih santan yg telah dimasak tadi.Boleh la mula membungkus.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Koci Labu Bersantan #PhopbyLiniMohd ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!