Home

Resepi Pastry Pizza Left Over Mac & Cheese Sedap 4 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Pastry Pizza Left Over Mac & Cheese di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Pastry Pizza Left Over Mac & Cheese yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Pastry Pizza Left Over Mac & Cheese - velavinkabakery.com

4 Ingredients of Resepi Pastry Pizza Left Over Mac & Cheese

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Pastry Pizza Left Over Mac & Cheese ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 keping - kulit pastry segera.
  2. Sedia 1 cawan - lebihan sos kuah mac dan cheese.
  3. Sedia 2-3 - jejari lebihan ayam goreng.
  4. Sedia 1 - sudu besar hirisan daun pasley.

8 Step by Step Pastry Pizza Left Over Mac & Cheese

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Pastry Pizza Left Over Mac & Cheese pula. Simple saja cuma 8 langkah.

  1. Bahan utama yang di perlukan.
  2. Kulit pastry di canai dan di letakkan di atas pan pizza - jika tiada guna tudung periuk shj yang leper..
  3. Sapukan sos kuah mac and cheese di atas permukaan kulit pastry tadi. Sapu rata ya..
  4. Hasil sapuan rata..
  5. Taburkan hirisan ayam goreng tadi. Lagi banyak lagi sedap..
  6. Taburkan hirisan daun pasley.
  7. Bakar di dalam Af/Oven selama 10 minit pada suhu 180 darjah sehingga garing..
  8. Hasil selepas bakar. Tadaaa mini pastry pizza siap. Makan panas-panas memang ngam. Selamat mencuba..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Pastry Pizza Left Over Mac & Cheese ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!