Home

Cara Memasak Tomyam Oden 🍡🍢🍜 Mudah 8 Bahan

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Mudah.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Tomyam Oden 🍡🍢🍜 di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Tomyam Oden 🍡🍢🍜 yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Tomyam Oden 🍡🍢🍜 - velavinkabakery.com

8 Ingredients of Resepi Tomyam Oden 🍡🍢🍜

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Tomyam Oden 🍡🍢🍜 ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 8 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia - Kuah.
 2. Sedia 1000 ml - air kosong.
 3. Sedia 2,3 - sdb pes tomyam.
 4. Sedia 1 - kiub pati ayam.
 5. Sedia - Bahan isi.
 6. Sedia 1 - bungkus bahan2 utk stimbot.
 7. Sedia - Lihat gambar bungkusan di bahagian langkah.
 8. Sedia - Beberapa btg lidi satay.

3 Cara Memasak Tomyam Oden 🍡🍢🍜

Dah ada 8 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Tomyam Oden 🍡🍢🍜 pula. Simple saja cuma 3 langkah.

 1. Masukkan air ke dalam periuk dan masukkan pes tomyam serta kiub pati ayam.Biarkan hingga mendidih..
 2. Cucuk bahan2 utk oden dengan lidi.Kemudian masukkan ke dalam kuah yg telah mendidih tu.. Tomyam Oden 🍡🍢🍜 - velavinkabakery.com
  Tomyam Oden 🍡🍢🍜 - velavinkabakery.com
 3. Tunggu hingga fishball dan bahan2 lain tu masak dan masukkan cendawan enoki tunggu hingga semua bahan masak dan bolehlah tutup api.Makan panas2.😋.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Tomyam Oden 🍡🍢🍜 ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!