Home

Resepi Puding Roti Kurma Dan Oat Enak 7 Bahan

Aneka Resepi Puding Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Puding Roti Kurma Dan Oat di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Puding Roti Kurma Dan Oat yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Hi semua, Sorry dah lama tak upload video, akak busy dengan bisnes. maklumlah bulan puasa. anyway, bulan puasa ni dekat rumah mesti ada kurma kan? hah, ni. Puding roti berbahan dasar agar-agar, santan, telur, susu, roti tawar dan gula, yang dicampur menjadi satu. Selain lembut dan lezat puding roti ini juga bergizi loh.

Puding Roti Kurma Dan Oat - velavinkabakery.com Ini adalah puding roti persik yang mudah dan lezat, dibuat dengan susu kental manis dan buah persik potong Puding roti sederhana ini dibuat dengan kismis atau kurma. Lihat juga resep Steamed Banana Bread Pudding enak lainnya. Kalau buka puasa makan kurma, hmm itu sudah biasa.

7 Ingredients of Resepi Puding Roti Kurma Dan Oat

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Puding Roti Kurma Dan Oat ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 7 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Roti Gardenia-6keping.
  2. Sedia - Telur-4biji.
  3. Sedia - Kurma buang biji-10biji.
  4. Sedia - Susu pekat bancuh air -1cawan.
  5. Sedia - Minyak masak-2 sudu.
  6. Sedia - Oat setengah cawan(terpulang).
  7. Sedia - Kopi - 1sudu teh/esen vanilla.

Bagaimana, kalau makan kurmanya pakai roti? Lalu masukkan krim, gula pasir, dan mentega. Untuk Puding Roti Kukus Pandan pula, boleh klik di SINI. Puding Roti memang sesuai dihidangkan samada untuk sarapan atau untuk minum petang.

7 Instructions Puding Roti Kurma Dan Oat

Dah ada 7 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Puding Roti Kurma Dan Oat pula. Simple saja cuma 7 langkah.

  1. Ini dia bahan2 sis guna, guna apa ada saja..malaih nak pening kepala p kedai pulak. 😝.
  2. Pertama kita buat bancuhan telur dulu, campurkan kopi. Kopi ni sis guna untuk bagi dia wangi ala2 rotikopi yang ada di Mall tu.. 😝.
  3. Masukkan jugak susu pekat tadi, kalau nak guna susu cair pun bole tapi makesure hampa semua masukkan gula setengah cawan..
  4. Kacau bagi dia sebati. Ketepikan.
  5. Sis kalau rajin sis potong roti ni, kalau tak rajin koyak saja,sebelum masukkan dalam pressure cooker, sapu minyak masak untuk elakkan puding roti melekat. Selain minyak masak boleh guna marjerin atau butter..
  6. Tambah kismis, boleh variasikan lagi letak dry fruit ke, chip chocolate ke, And then kita masukkan adunan telur tadi..
  7. Tabur oat dan kacau sedikit bagi rata. And then boleh masak. Biar p.

Saya memang suka membuat Puding roti yang tidak menggunakan kuah kastard. Bukan apa, lebih mudah dan jimat. Resep Puding Roti - Roti tawar merupakan makanan yang sangat praktis untuk disiapkan ketika sarapan. Tinggal ambil dua lembar roti tawar, oleskan selai atau margarin dan tambahkan meses. Kamu sudah bisa sarapan dengan roti tawar yang enak.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Puding Roti Kurma Dan Oat ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!