Home

Resepi Sausage Angel Hair Sedap 6 Langkah

Aneka Resepi Masakan Ayam Sedap dan Enak.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Sausage Angel Hair di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Sausage Angel Hair yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Sausage Angel Hair - velavinkabakery.com

23 Ingredients of Resepi Sausage Angel Hair

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Sausage Angel Hair ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 23 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Rebusan pasta:.
  2. Sedia 1 - peket spegeti Angel Hair.
  3. Sedia Sedikit - minyak masak/olive oil.
  4. Sedia 1/2 - sb garam.
  5. Sedia - Air secukupnya.
  6. Sedia - Bahan tumis:.
  7. Sedia 2 - sb butter/olive oil.
  8. Sedia 10 ulas - bawang putih dicincang.
  9. Sedia 1 - biji bawang holland didadu.
  10. Sedia 1 tin - cendawan butang (lagi bagus kalau fresh mushroom).
  11. Sedia 10 batang - sosej dipotong serong (boleh ganti dgn lof ayam/daging digoreng/grill).
  12. Sedia 1 - sb serbuk lada hitam.
  13. Sedia - Perasa:.
  14. Sedia 1 - st serbuk paprika.
  15. Sedia 1 - st parsley flakes (lagi bagus kalau ada fresh parsley).
  16. Sedia 1 - st basil flakes.
  17. Sedia 1 - st oregano flakes + serbuk.
  18. Sedia - Pelengkap:.
  19. Sedia 1/6 - biji capsicum merah.
  20. Sedia 1/6 - biji capsicum hijau.
  21. Sedia 1/6 - biji capsicum kuning.
  22. Sedia - Chilli flakes.
  23. Sedia - Keju Parmesan shredded.

6 Cara - Cara Sausage Angel Hair

Dah ada 23 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Sausage Angel Hair pula. Simple saja cuma 6 langkah.

  1. Rebus pasta dengan menambah sedikit garam. Tos dan ketepikan..
  2. Gaul sosej dgn serbuk lada hitam..
  3. Cairkan butter. Tumis bawang putih sehingga kekuningan. Masukkan sosej, cendawan, bawang holland, dan bahan2 perasa..
  4. Masukkan angel hair yang siap direbus tadi bersama capsicum. Gaul rata..
  5. Hidangkan. Taburkan keju parmesan dan chilli flakes. 😋.
  6. P/s: langkah 1, Uchu masuk garam siap2 sebab kemudian tayah letak garam dah dan parmesan pun dah masin..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Sausage Angel Hair ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!